Κυριακή 18 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Ανάγκη ζωής η ταξική ανασυγκρότηση των συνδικάτων

Για μια άλλη ενότητα και συνολικά για έναν άλλο προσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος που θα χτυπάει ευθέως την κυβερνητική πολιτική, θ' αντικρούει τους στόχους της ΟΝΕ, θα παρεμποδίζει τις επιδιώξεις του ΣΕΒ μίλησαν τα στελέχη της ΔΑΣ. Τις τρεις προηγούμενες ημέρες, με τις παρεμβάσεις τους και τη συνολική παρουσία τους στο συνέδριο με νηφαλιότητα και επιχειρήματα υπογράμμισαν την ανάγκη για την αναζωογόνηση και την ταξική ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Παρουσιάζοντας την πολιτική και τη δράση του ΠΑΜΕ, στο οποίο έχουν συστρατευτεί συνδικαλιστές και συνδικάτα διαφορετικών αποχρώσεων, διαφορετικών ιδεολογικών και πολιτικών πεποιθήσεων, έδειξαν ότι υπάρχει τρόπος, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την πραγματική και ουσιαστική ενότητα και συσπείρωση της εργατικής τάξης. Μια συσπείρωση που θα προσπαθεί ν' ανακόψει την επέλαση των μεσαιωνικών πολιτικών, να διαφυλάξει κατακτήσεις και να διευρύνει τις διεκδικήσεις σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής και λαϊκής οικογένειας.

Το μήνυμα αυτό διαπερνούσε και την τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης Γ. Μαυρίκου, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Ξέρουμε ότι μόνοι μας θα δυσκολευτούμε να εμποδίσουμε την αντιασφαλιστική επέλαση. Εκτιμούμε πως αν στις προσπάθειες του ΠΑΜΕ, συστρατευτούν δυνάμεις, που έστω και προσωρινά, είναι διατεθειμένες να δράσουν, για να μην περάσουν τα μέτρα και να σταματήσει το παζάρι του ψευτοδιαλόγου, μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια.

Ας συγκροτήσουμε παντού Επιτροπές Αγώνα, ας οργανώσουμε την εργατική τάξη, για ν' αναστήσουμε τα σωματεία, να συντονιστούμε με τους ΕΒΕ και την αγροτιά, να ορθώσουμε ένα μαχητικό και αποτελεσματικό κυματοθραύστη στην αντιασφαλιστική θύελλα».

«Τώρα -κατέληξε ο συνδικαλιστής- στις δύσκολες αυτές στιγμές, γίνεται αντιληπτή η επιτακτική ανάγκη της συγκρότησης του κοινωνικοπολιτικού Λαϊκού Μετώπου, που θ' αμφισβητήσει την κυριαρχία των μονοπωλίων και των πολυεθνικών, που θα διεκδικήσει την εξουσία για να εφαρμόσει τη λαϊκή οικονομία».

Την ανάγκη καθολικής αντίστασης απέναντι στην αντιασφαλιστική λαίλαπα την καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και τα νέα ιδιώνυμα της κυβέρνησης, αλλά και την καταστροφική πορεία, που με ευθύνη των ηγεσιών ακολουθεί το συνδικαλιστικό κίνημα υπογράμμισε στο χαιρετισμό του ο Κώστας Παρασκευάς μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σημειώνοντας ότι η αλλαγή του προσανατολισμού, η αλλαγή της κατάστασης στο συνδικαλιστικό κίνημα, είναι υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων υπογράμμισε τα ενθαρρυντικά μηνύματα που υπάρχουν αφού «όλο και περισσότερα τμήματα εργαζομένων, παρά τα μεγάλα εμπόδια αντιστέκονται, αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Παρακολουθώντας τις εξελίξεις-τόνισε ο Κ. Παρασκευάς- καταλήγουμε στο συμπέρασμα, ότι θα υπάρξουν μεγάλες λαϊκές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις. Νέα τμήματα εργαζομένων θα ακολουθήσουν το δρόμο του αγώνα. Σε όλους αυτούς απλώνουμε το χέρι, τους καλούμε σε κοινή δράση για τη συγκρότηση ενός ισχυρού συνδικαλιστικού κινήματος, ταξικά προσανατολισμένου που θα καθορίζει τις εξελίξεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να στήσουμε παντού Επιτροπές του ΠΑΜΕ(24/11/2010)
Στους δρόμους για το μέλλον μας(18/3/2008)
Υπόθεση όλων μας η απεργία των οικοδόμων(20/11/2003)
Απάντηση στις καταδίκες(8/10/2003)
Ημερίδα του ΠΑΜΕ για το ασφαλιστικό(24/6/2000)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org