Κυριακή 18 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Σύγχρονοι Φουσέ χαφιεδο - τρομοκράτες

Ο Ιωσήφ Φουσέ, (1763-1820), υπήρξε διαχρονικό σύμβολο του χαφιεδισμού, του φακελώματος, της εποχής του, και της πολιτικής τρομοκρατίας. Υπηρέτησε, ως πολυπρόσωπος Ιανός άλλοτε τη Δημοκρατία, άλλοτε τη μοναρχία και άλλοτε ενδιάμεσα πολιτικά μορφώματα.

Αυτός ο ραδιούργος και φίλαρχος που, όπως αναφέρουν τα ιστορικά κείμενα, «άφησε μνήμην ανδρός, στερουμένου αρχών και ανηθίκου», σε όποια πολιτική όχθη και αν βρέθηκε, φακέλωνε, τρομοκρατούσε και έστελνε στα εκτελεστικά αποσπάσματα τους πολίτες της άλλης όχθης, τους οποίους είχε προηγούμενα υπηρετήσει με την ίδια διαστροφική μανία.

Το 1792, ως σημαντικό μέλος της λέσχης των Γιακωβίνων ψήφισε την καταδίκη σε θάνατο του Λουδοβίκου ΙΣΤ` και άσκησε αιματηρή τρομοκρατία κατά των βασιλοφρόνων και των μετριοπαθών δημοκρατικών. Ως φανατικός, τότε της Γαλλικής Επανάστασης πρωτοστάτησε στην κίνηση για την κατάργηση της θρησκείας.

Ξαφνικά αλλάζει στρατόπεδο και «εκσυγχρονίζεται», αναχρονιστικώς! Ετσι, πρωτοστατεί, στην υπονόμευση, τον διωγμό και την καρατόμηση του συντρόφου του, του Ροβεσπιέρου, διορίζεται επί του διευθυντηρίου υπουργός της Αστυνομίας, προσκολλάται, σαν γλοιώδης βεντούζα στο Βοναπάρτη, τον οποίο βοήθησε, έχοντας φακελωμένους τους πάντες, τόσο τους δημοκρατικούς, όσο και τους μοναρχικούς, όλων των αποχρώσεων.

Στη συνέχεια, αυτός ο ραδιούργος της Ιστορίας, προάγγελος, αντίστοιχων σύγχρονων φαινομένων, προσώπων και καταστάσεων, αναδείχτηκε ο μεγάλος πολιτικός προβοκάτορας «φακελωτής» των πάντων, καταδιώκοντας άλλοτε τους μεν και άλλοτε τους δε, στην κοινή κατεύθυνση τρομοκράτησης των εκάστοτε αντιπάλων. Και σύμφωνα με τις «υποδείξεις» των αφεντικών του.

Αν ζούσε σήμερα ο Ιωσήφ Φουσέ, θα μπορούσε να είναι ο εμπνευστής, ο ενσαρκωτής και ο εκτελεστής, - (κυριολεκτικά) - της Συνθήκης του Σένγκεν, του σύγχρονου ηλεκτρονικού φακελώματος, των τηλεπαρακολουθήσεων και τηλεχαφιεδισμών (ΕΣΕΛΟΝ) - των τρομονόμων και των αντιδημοκρατικών εκτροπών.

Θα έλεγε όμως στους σημερινούς εκσυγχρονιστές νεοφιλελεύθερης κεντρο-τάδε και κέντρο-δείνα απόκλισης, ότι οι πραγματικοί τρομοκράτες και όσοι πράκτορες τους υποδύονται, ότι ούτε από τα τηλέφωνα μιλάνε ούτε με ταχυδρομικά ραβασάκια συνεννοούνται για τις «επιχειρήσεις» τους. Εναντίον των κοινωνικών αγώνων και των δημοκρατικών αρχών στρέφονται οι απανταχού Φουσέ.


Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ