Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

*** Δύο μέτρα - ασπιρίνες για κάποιες κατηγορίες φοιτητών ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Παιδείας, παραδεχόμενο και το ίδιο ότι με αυτά δε λύνονται τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα των λαϊκών οικογενειών. Συγκεκριμένα, σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί θα δίνεται η δυνατότητα: «Σε συγκεκριμένες κατηγορίες πρωτοετών φοιτητών αυτής της χρονιάς, με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, να μεταγραφούν το επόμενο εξάμηνο σε αντίστοιχο Τμήμα άλλου Ιδρύματος, προκειμένου να μειώσουν το κόστος διαβίωσής τους. Στους επί πτυχίω φοιτητές να συμμετέχουν σε έκτακτη εξεταστική περίοδο τον Φεβρουάριο του 2013, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, λίγους μήνες νωρίτερα». Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κριτήρια θα είναι εισοδηματικά, πολυτεκνία κ.ά.

*** Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει πως «στο νομοσχέδιο για το μνημόνιο» έχουν συμπεριληφθεί ρυθμίσεις για τα κέντρα ξένων γλωσσών και τα φροντιστήρια, αναφορικά με τις κτιριακές τους υποδομές, που θα οδηγήσουν πολλές επιχειρήσεις να μην μπορούν ν' ανανεώσουν τις άδειες τους. Μάλιστα, προλαβαίνει να ανακοινώσει και αυξήσεις στα δίδακτρα («με αυτές και τις άλλες προβλεπόμενες διατάξεις το κόστος για την εκμάθηση ξένης γλώσσας εκτοξεύεται στα ύψη»)... Η πραγματικότητα είναι ότι θα «ανταποκριθούν» τα μεγάλα κέντρα ξένων γλωσσών και θα συγκεντρωθεί ακόμα περισσότερο το «προϊόν» της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε λιγότερους που θα κερδίζουν περισσότερα.

*** Σε παναττική δράση για την παιδεία, με διαμαρτυρίες στις τοπικές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, καλούν την Παρασκευή 9 Νοέμβρη οι Ομοσπονδίες Γονέων Αθήνας, Ανατολικής Αττικής και Πειραιά. Οι γονείς θα απαιτήσουν να ενημερωθούν για τις εισηγήσεις των διευθύνσεων σε ό,τι αφορά συγχωνεύσεις σχολείων και οποιαδήποτε αλλαγή του σχολικού χάρτη. Οι τρεις ομοσπονδίες καλούν επίσης σε κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών στις 14 Νοέμβρη και στη διαδήλωση για το Πολυτεχνείο στις 17 Νοέμβρη, με το μπλοκ της ΑΣΓΜΕ. Οι παραπάνω πρωτοβουλίες, ως απάντηση των γονιών στις εξελίξεις στην Παιδεία, συζητήθηκαν στη σύσκεψη που έγινε το περασμένο Σάββατο με πρωτοβουλία της ΑΣΓΜΕ και με τη συμμετοχή Ομοσπονδιών, Ενώσεων και Συλλόγων Γονέων της Αττικής, εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ενωσης Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση για τις μορφωτικές ανάγκες και την πολιτική της ΕΕ(2023-11-24 00:00:00.0)
«Καταργείται το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής δεύτερης ξένης γλώσσας»(2017-06-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2012-11-16 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις των γονιών(2012-11-08 00:00:00.0)
Ενταση και κλιμάκωση του αγώνα(2008-11-25 00:00:00.0)
Μαζί με τα παιδιά μας στη διαδήλωση(2007-03-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ