Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Βάζει εμπόδια στη μόρφωση παιδιών άνεργων και φτωχών οικογενειών

Ανακοίνωση - καταγγελία της Λαϊκής Επιτροπής Περιστερίου

Ανακοίνωση, με αφορμή την άρνηση της δημοτικής αρχής Περιστερίου να παραχωρήσει οποιονδήποτε χώρο, προκειμένου να γίνονται δωρεάν βοηθητικά μαθήματα από εκπαιδευτικούς που έχουν συγκεντρωθεί με τη βοήθεια του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, σε μαθητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι ή έχουν δυσκολία να τα βγάλουν πέρα, εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου, όπως έχει ανακοινώσει, παίρνει πρωτοβουλίες στα πλαίσια της ταξικής αλληλεγγύης. Μια από αυτές είναι η πραγματοποίηση βοηθητικών μαθημάτων σε μαθητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι ή έχουν δυσκολία να τα βγάλουν πέρα, εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Με την βοήθεια του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών έχει ήδη συγκεντρωθεί ικανοποιητικός αριθμός εκπαιδευτικών για να ξεκινήσουν τα δωρεάν μαθήματα. Στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας, η Λαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τη διοίκηση του δήμου να παραχωρηθούν αίθουσες των σχολείων για να γίνουν τα μαθήματα. Η δημοτική αρχή αρνήθηκε να παραχωρήσει οποιονδήποτε χώρο. Ο αντιδήμαρχος Παιδείας ούτε λίγο - ούτε πολύ είπε πως η λαϊκή επιτροπή πρέπει να ενταχθεί στο σχεδιασμό του δήμου (!!!) για να παραχωρηθούν αίθουσες για τα μαθήματα. Το "ενδιαφέρον" του δήμου για τους φτωχούς και άνεργους Περιστεριώτες, αρχίζει και τελειώνει όσο διαρκούν τα φώτα της δημοσιότητας. Ας βγάλουν συμπεράσματα οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα του Περιστερίου.

Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου καταγγέλλει τη στάση της δημοτικής αρχής. Δηλώνει ότι η πρωτοβουλία θα πραγματοποιηθεί, αξιοποιώντας τις αίθουσες των σωματείων που έχουν χώρους στο δήμο μας. Δηλώνουμε, επίσης, ότι θα συνεχίσουμε την πάλη μας, ώστε να μας παραχωρηθούν αίθουσες των σχολείων. Ολοι στον αγώνα. Κανείς μόνος του στην κρίση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προετοιμάζει υποδοχή για τα προσφυγόπουλα και διεκδικεί(2017-01-21 00:00:00.0)
Μαθήματα αλληλεγγύης για μαθητές λαϊκών οικογενειών(2013-10-26 00:00:00.0)
Τεράστια τα προβλήματα(2007-03-27 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις μέσα στο Σεπτέμβρη(2003-09-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ