Κυριακή 4 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Icon

Δύο 24ωρα πριν τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στις 6 και 7 Νοέμβρη, όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη ταξική αναμέτρηση. Από την έκβαση αυτής της μάχης θα εξαρτηθούν πολλά. Κρίνεται η ζωή και το μέλλον του λαού μας, η ίδια η επιβίωσή του. Οι εργάτες και οι εργάτριες, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι σπουδαστές και οι συνταξιούχοι μπορούμε με την πάλη μας, με τη μαζική και αποφασιστική συμμετοχή στην 48ωρη απεργία και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, να ραγίσουμε την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, μπορούμε να δώσουμε ένα ισχυρό χτύπημα στην πλουτοκρατία και στους υπηρέτες της.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Να παρεμποδίσουμε τα μέτρα. Να σπάσουμε το μπλοκ των μνημονίων και της αντιλαϊκής πολιτικής, να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα στο δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης. Σήμερα, δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για αναμονή. Να δώσουμε τέλος στις αυταπάτες μιας άλλης «διαχείρισης» στο λάκκο των λεόντων της καπιταλιστικής «ανάπτυξης».

Η εργατική τάξη, πρέπει να σηκώσει το μπόι της, να δείξει τη δύναμή της. Τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους δεν είναι ανίκητοι.

Τώρα, με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ, όλοι στην Απεργια, όλοι στους δρόμους και στις πλατείες. Να «νεκρώσει» η χώρα, τίποτα να μη δουλέψει. Κανένας να μη λείψει απ' αυτή τη μεγάλη μάχη.


Με όπλο μας την οργάνωση, τη μεγάλη κατάκτηση της εργατιάς, το ΠΑΜΕ, να τραβήξουμε μπροστά, ενάντια σε μνημόνια, συμβάσεις και αφεντικά. Να απαιτήσουμε αποφασιστικά τη διαγραφή του χρέους, δεν είναι του λαού μας, δεν το αναγνωρίζουμε. Να κλιμακώσουμε την πάλη ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ενωση, για να βγει ο λαός μας από την απάνθρωπη στρούγκα της λυκο-συμμαχίας, να ανοίξουμε το δρόμο για μια άλλη οικονομία και κοινωνία χωρίς μονοπώλια και εκμετάλλευση.

«Πυρετώδεις» ετοιμασίες σε όλη τη χώρα

Η πολύμορφη δράση σε όλη τη χώρα θα συνεχιστεί μέχρι τελευταία στιγμή!

Δράση με στόχο να «οργώσουν» τις γειτονιές αναλαμβάνουν Λαϊκές Επιτροπές σε όλη τη χώρα.

Στη Θεσσαλονίκη, σήμερα Κυριακή, προγραμματίζεται πλατιά ενημέρωση του λαού για τις απεργιακές συγκεντρώσεις, με αυτοκινητοπομπές που θα ξεκινήσουν:

Στις 10 π.μ., από την πλατεία Επανομής μέχρι τα Βασιλικά.

Στις 10.30 π.μ., στο Δήμο Λαγκαδά, στο Δήμο Δέλτα και στο Δήμο Χαλκηδόνας.

Στις 11.30 π.μ., από Πλατεία Ευόσμου, Ρολόι Νεάπολης και Δημαρχείο Σταυρούπολης.

Το απόγευμα της Κυριακής οργανώνεται Λαϊκή Συνέλευση στον Εύοσμο.

Τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη προγραμματίζονται:

Στις 10 π.μ., εξόρμηση στη Λαϊκή της Κάτω Τούμπας.


Στις 5.30 μ.μ., πικετοφορία από την Κρήνη έως τον πεζόδρομο της Καλαμαριάς.

Στις 5.30 μ.μ., οργανώνουν πικετοφορία από τον Αγ. Θεράποντα Τούμπας έως το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης όπου θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας με αίτημα τη μείωση των δημοτικών τελών.

Στις 6 μ.μ., πικετοφορία από το Πέτρινο της Πυλαίας.

Στις 7 μ.μ., στο Δημαρχείο Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη, οι Λαϊκές Επιτροπές των βορειοδυτικών συνοικιών οργανώνουν συγκέντρωση ενάντια στα νέα μέτρα.

Στην Κατερίνη, αύριο Σάββατο, στις 11 π.μ., θα γίνει πικετοφορία από το Σιντριβάνι (Πλατάνι).

Στις Σέρρες, αύριο Σάββατο, θα γίνει πικετοφορία στις 6 μ.μ., από πλατεία Ελευθερίας.

Στην Καβάλα, τη Δευτέρα, στις 10 π.μ., προγραμματίζεται παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια Καβάλας, για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Συνελεύσεις συνδικάτων

Στη μάχη της απεργίας θα ενταχτούν και οι συνελεύσεις που έχουν προγραμματιστεί:

  • Σήμερα Κυριακή 4 Νοέμβρη:

- Το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης προχωρά σε Γενική Συνέλευση, στις 10 π.μ., στο ΕΚΘ.

- Το παράρτημα του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής στο Κορωπί προχωρά σε σύσκεψη στα γραφεία του (Βασ. Κωνσταντίνου 300, 3ος όροφος), στις 11 π.μ.

- Το κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Φθιώτιδας, έχει Γενική Συνέλευση.

  • Αύριο Δευτέρα 5 Νοέμβρη: Η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Νομού Αττικής καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου στη Γενική της Συνέλευση στις 5.30 μ.μ. στα γραφεία της στο ΕΚΑ (Γ' Σεπτεμβρίου 48β, 2ος όροφος).

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ