Κυριακή 4 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
Να μη λείψει κανείς νέος από λαϊκή οικογένεια!

Κάλεσμα συμμετοχής στη 48ωρη απεργία και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ απευθύνει στους φοιτητές και σπουδαστές η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, τονίζοντας, μεταξύ άλλων:

«Η επιτυχία της απεργίας να σηματοδοτήσει την έναρξη νέας αγωνιστικής κλιμάκωσης και λαϊκής αντεπίθεσης, που θα συμπαρασύρει, θα ανατρέψει αντιλαϊκές πολιτικές, τρόικες, μνημόνια και δανειακές συμβάσεις!

Οι ανάγκες μας για δωρεάν σπουδές, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, για δωρεάν Υγεία, ξεκούραση κι ασφάλεια για το μέλλον, η ανάγκη του λαού μας για επιστήμη και έρευνα προς όφελός του, δε χωράνε στα πλαίσια της ΕΕ και της κυριαρχίας των μονοπωλίων.

Υπάρχει άλλος δρόμος. Αγωνιζόμαστε για μια ανάπτυξη που κριτήριό της δε θα είναι το κέρδος των μονοπωλιακών ομίλων, αλλά το όφελος του λαού και των παιδιών του».

Αντίστοιχα, κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία απευθύνει στους μαθητές και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας. Οι μαθητές θα συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις της Τρίτης (πρωί) και της Τετάρτης (απόγευμα), ενώ παράλληλα το πρωί της Τετάρτης οργανώνουν δράσεις στις περιοχές των σχολείων τους. Επίσης, το Σάββατο 10 Νοέμβρη, θα γίνει νέα συνέλευση των σχολείων της Αθήνας, για να συζητήσουν τη συνέχιση του αγώνα τους.

Το δικό του μπλοκ θα έχει στις απεργιακές συγκεντρώσεις και ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής (ΣΥΣΔΙΕΚ) που για την οργάνωση της δράσης του οργάνωσε μάλιστα χτες και σχετική σύσκεψη. Ο ΣΥΣΔΙΕΚ καλεί τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες να απαντήσουν στην επίθεση που δέχονται με οργάνωση και Επιτροπές Αγώνα σε κάθε ειδικότητα και έτος, με συνελεύσεις στις σχολές και στα τμήματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ