Σάββατο 3 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ενα βίντεο που κάνει αίσθηση!

«

"Κάρφωσε" στην καρδιά του συστήματος» είναι το μήνυμα που στέλνει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας με ένα βίντεο που ανέβασε στον ιστότοπο youtube. Αφορμή για τους μαθητές αποτέλεσαν οι ρατσιστικές δηλώσεις του βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» Παναγιώταρου εναντίον του μπασκετμπολίστα Σοφοκλή Σχορτσιανίτη. Η ανταπόκριση θεατών στο βίντεο ήταν από την πρώτη στιγμή μεγάλη, με χιλιάδες θεατές.

Πλαισιωμένα από στιγμιότυπα από αγώνες όπου συμμετείχε ο μπασκετμπολίστας, προβάλλονται τα μηνύματα του ΣΑΣΑ: «Η Χρυσή Αυγή όπως και οι Ναζί του Χίτλερ, είναι ρατσιστές και φασίστες! Θέλουν να σε πείσουν πως φταίει ο διπλανός σου επειδή έχει άλλο χρώμα. Για να κάνεις εχθρό το φίλο σου, το συμμαθητή σου και φίλο σου τα αφεντικά, τους πραγματικούς εχθρούς!

"Κάρφωσε" στην καρδιά του συστήματος! Πάλεψε οργανωμένα για το δίκιο σου! Κάνε πέρα τους Ναζί της Χρυσής Αυγής! Απομόνωσέ τους!».

Οπως δηλώνει στο «Ρ» ο Ανδρ. Πούλος, μέλος της Γραμματείας του ΣΑΣΑ, μιλώντας για την πρωτοβουλία αυτή: «Εχουμε σιχαθεί όλους αυτούς που έρχονται έξω από τα σχολεία μας ή μέσα σε αυτά και προσπαθούν να πείσουν τους μαθητές ότι για όσα ζούμε φταίνε οι συμμαθητές μας που είναι από άλλη χώρα, που έχουν άλλο χρώμα. Αυτούς που με αφορμή την 28η Οκτώβρη υμνούσαν τον Μεταξά. Ολα για να κρύψουν τους πραγματικούς ενόχους που είναι οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες.

Αποκαλύπτουμε το ρόλο τους στους μαθητές, τους καλούμε να τους βάλουν στην άκρη. Και το κάλεσμα αυτό το συνδυάζουμε με τον αγώνα ενάντια στο σύστημα που δημιουργεί τα προβλήματα, τον αγώνα για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ