Σάββατο 3 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ
Κατά... 30% πιο κρύες οι σχολικές αίθουσες

Να χωρέσουν ακόμα και τις στοιχειώδεις ανάγκες των μαθητών στα μίζερα πλαίσια που έχει χαράξει η πολιτική των μνημονίων και των εκφραστών της ζητιέται, ούτε λίγο ούτε πολύ, από τα σχολεία στο Δήμο Λαμίας.

Συγκεκριμένα, στις 25 Οκτώβρη, η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Λαμιέων, με ένα... λιτό ηλεκτρονικό μήνυμα, ανακοίνωνε στις σχολικές μονάδες: «Σας κάνουμε γνωστό ότι με την υπ' αριθμ. 43/2012 απόφαση της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Λαμιέων αποφασίστηκαν τα παρακάτω: Η κατανάλωση πετρελαίου θα είναι μειωμένη κατά 30% σε σχέση με την περσινή σχολική χρονιά. Να υπολογιστεί το απόθεμα πετρελαίου που υπάρχει στη δεξαμενή σε προσέγγιση τόνου και να αναφερθεί στην Σχολική Επιτροπή».

Απαράδεκτη και ντροπή χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη κίνηση οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στη Λαμία και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Φθιώτιδας, τονίζοντας ιδιαίτερα τις ευθύνες των αρχόντων της τοπικής διοίκησης που «δέχτηκαν και δέχονται σήμερα ότι η καπιταλιστική κρίση πρέπει να ξεπεραστεί όπως επιθυμεί το κεφάλαιο: Να υποστεί εξοντωτικές θυσίες ο λαός, ώστε να είναι οι δικές του απώλειες όσο το δυνατόν λιγότερες».

«Γι' αυτό τώρα καλούν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς "να ξυλιάσουν", αφού και την προηγούμενη χρονιά το πετρέλαιο ήταν λιγοστό. Εξαναγκάζουν τα ήδη χρεοκοπημένα λαϊκά νοικοκυριά - έχουν δεν έχουν - να συμβάλουν για τη θέρμανση των σχολείων. Στερούν από μεγάλο ποσοστό μαθητών την ευκαιρία να ζεσταθούν, έστω, στο σχολείο, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα στο σπίτι», σημειώνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, και τονίζει: «Οταν ένα κοινωνικοοικονομικό σύστημα στέλνει πεινασμένους μαθητές σε παγωμένες αίθουσες να πάρουν ληξιπρόθεσμες δεξιότητες αντί για γνώση, τότε είναι σάπιο, τρώει τα παιδιά του και πρέπει να ανατραπεί από τα θεμέλιά του». Το ΠΑΜΕ καλεί γονείς κι εκπαιδευτικούς να απαιτήσουν τώρα ένα δωρεάν κολατσιό για όλα τα παιδιά, μέσα από τις δομές των δήμων. Δωρεάν καύσιμα, νερό, ρεύμα για τις σχολικές μονάδες. Δωρεάν και ασφαλή μεταφορά των μαθητών. Επαρκή χρηματοδότηση για τις λειτουργικές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ