Σάββατο 3 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Σήμερα η παναττική συνάντηση

Την επόμενη Κυριακή, 11 Νοέμβρη, η ετήσια πανελλαδική Συνάντηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Από την κινητοποίηση στη Μυτιλήνη, κάτω δεξιά διακρίνεται το καζάνι που έστησαν συμβολικά οι φοιτητές
Από την κινητοποίηση στη Μυτιλήνη, κάτω δεξιά διακρίνεται το καζάνι που έστησαν συμβολικά οι φοιτητές
Σήμερα, στις 12 ώρα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η ετήσια παναττική συνάντηση των Επιτροπών Αγώνα και Φοιτητικών - Σπουδαστικών Συλλόγων που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). Η συνάντηση θα γίνει στο ΤΕΙ Πειραιά.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ ανακοίνωσε, επίσης, ότι την Κυριακή, 11 Νοέμβρη, στο ΤΕΙ Πειραιά, θα διεξαχθεί η τέταρτη πανελλαδική συνάντηση του ΜΑΣ. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «θα συμμετάσχουν Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι, Επιτροπές Αγώνα, Επιτροπές εκλεγμένες σε έτη και εξάμηνα, μεμονωμένοι συνδικαλιστές, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων των Φοιτητικών και Σπουδαστικών Συλλόγων, ορισμένοι αντιπρόσωποι για τα Πανσπουδαστικά Συνέδρια, φοιτητές και φοιτήτριες που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ. Στην πανελλαδική συνάντηση θα γίνει απολογισμός δράσης του προηγούμενου διαστήματος, σχεδιασμός και οργάνωση της πάλης για τη νέα χρονιά και εκλογή της νέας Πανελλαδικής και Εκτελεστικής Γραμματείας». Η έναρξη της συνάντησης έχει οριστεί στις 12 το μεσημέρι και θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο Χατζηνικολάου στο ΤΕΙ Πειραιά (Πέτρου Ράλλη και Θηβών 250, 12244 Αιγάλεω).

Κινητοποίηση στη Μυτιλήνη

Την Τετάρτη, οι δυνάμεις του ΜΑΣ στη Μυτιλήνη έκαναν κινητοποίηση στη Λέσχη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και με χιουμοριστικό τρόπο έδειξαν τις προσπάθειες της δωρεάν σίτισης. Οι φοιτητές έστησαν καζάνι και συμβολικά πρόσφεραν φαγητό.

Από τον προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου Αιγαίου, δικαίωμα για δωρεάν σίτιση στη Μυτιλήνη έχουν 608 δικαιούχοι, όταν το σύνολο των φοιτητών είναι πάνω από 3.000. Οι υπόλοιποι φοιτητές πληρώνουν. Οι δυνάμεις του ΜΑΣ καλούσαν κάθε φοιτητή να αρνηθεί να πληρώσει το ποσό των 3 ευρώ τη μερίδα, να παλέψουν όλοι για δωρεάν σίτιση, χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στα Πανεπιστήμια. Η εταιρεία που έχει αναλάβει τη σίτιση, μπροστά στις κινητοποιήσεις των φοιτητών, απείλησε πως η Λέσχη θα κλείσει και την τελευταία βδομάδα το μόνο που σερβίρει είναι... σούπες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ