Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Μέτρα προστασίας για τον κυκλώνα «Σάντι»

ΑΒΑΝΑ.-

Στη νοτιοανατολική Κούβα έφτασε χτες το πρωί ο κυκλώνας «Σάντι» μια ημέρα αφότου έπληξε την Τζαμάικα όπου έχασε τη ζωή του τουλάχιστον ένας άνθρωπος και να προκληθούν σημαντικές ζημιές και διακοπές ρεύματος, εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών.

Οι κουβανικές αρχές και η Πολιτική Αμυνα της χώρας κήρυξαν συναγερμό στις ανατολικές επαρχίες - Γκουαντάναμο, Σαντιάγκο ντε Κούμπα, Γκράνμα, Χολγκίν και Λας Τούνας, προχωρώντας παράλληλα στην προληπτική εκκένωση και την απομάκρυνση χιλιάδων κατοίκων.

«Δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο ούτε μία ανθρώπινη ζωή. Χρειάζεται να εκκενώσουμε τις περιοχές που ξέρουμε πως μπορεί να υποστούν πλημμύρες, χωρίς να χάνουμε χρόνο», δήλωσε Κουβανός αξιωματούχος, Λάζαρο Εσποσίτο.

Σημειώνεται πως κάθε χρόνο στην Κούβα διεξάγονται ειδικές ασκήσεις του πληθυσμού για τη μείωση των επιπτώσεων των κλιματικών και περιβαλλοντικών καταστροφών, ως μέρος της μέριμνας του κράτους για την προστασία ανθρώπινων ζωών, αγαθών και οικονομικών πόρων. Χαρακτηριστικά θα πρέπει να σημειωθεί, πως στα τέλη του Αυγούστου, με το πέρασμα του τυφώνα «Ισαάκ» από τη Δομινικανή Δημοκρατία και την Αϊτή σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι και 7 στις ΗΠΑ, ενώ στην Κούβα, λόγω της εφαρμογής προληπτικών μέτρων και της πειθαρχημένης ανταπόκρισης των κατοίκων, δεν υπήρξε καμία απώλεια ζωής, και υπήρξαν περιορισμένες οικονομικές ζημιές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ