Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Συνεχείς αναβολές και κινητοποιήσεις

Από τις κινητοποιήσεις χτες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

MotionTeam

Από τις κινητοποιήσεις χτες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
Δεν έγιναν, χτες, εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στα Πανεπιστήμια Μακεδονίας, Πειραιά, Αιγαίου, Ιωαννίνων, στη Γεωπονική και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ), αλλά ούτε και οι επαναληπτικές εκλογές στα Πανεπιστήμια Αθήνας, Πάτρας και Ιονίου.

Σε όλα τα Πανεπιστήμια οι εκλογές δεν έγιναν, μετά από κινητοποιήσεις φοιτητών και διδασκόντων, ενώ στο ΔΠΘ προέκυψε πρόβλημα και στη διαδικασία. Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ...βρέθηκε μόνο ένας υποψήφιος για «εκπρόσωπος» φοιτητών και οι εκλογές δεν έγιναν.

Για σήμερα έχουν οριστεί επαναληπτικές εκλογές στο Πάντειο και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ τη Δευτέρα έχουν οριστεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Πρώτες εκλογές έχουν προγραμματιστεί στην ΑΣΟΕΕ, στο ΤΕΙ Χαλκίδας και εκλογές για «εκπρόσωπο» φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το ΑΠΘ.

Στο ΑΠΘ, χτες, φοιτητές, διδάσκοντες και εργαζόμενοι μπλόκαραν τις εκλογές για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης. Οι φοιτητές είχαν αποφάσεις των Συλλόγων τους, οι καθηγητές με απόφαση του ΕΣΔΕΠ απεργούσαν και το διοικητικό προσωπικό έκανε στάση εργασίας. Σήμερα από το πρωί, προγραμματίζουν νέα κινητοποίηση καθώς η εφορευτική επιτροπή ανακοίνωσε επανάληψη των εκλογών στον ίδιο χώρο. Στο ΠΑΜΑΚ, οι εκλογές εμποδίστηκαν με δυναμική κινητοποίηση των εργαζομένων και των Επιτροπών Αγώνα του ΜΑΣ. Νέα προσπάθεια διεξαγωγής των εκλογών θα γίνει την Τρίτη 30 Οκτώβρη, οπότε αναμένεται και νέα κινητοποίηση.

Ο πρύτανης του ΕΜ Πολυτεχνείου, Σ. Σιμόπουλος, έστειλε επιστολή στον υπουργό και επικαλείται μια σειρά λόγους για τους οποίους «είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν» σήμερα οι προγραμματισμένες εκλογές. Μετά από παρέμβαση στο Πρυτανικό Συμβούλιο Συλλόγων ΔΕΠ, φοιτητών και εργαζομένων δε συγκροτήθηκε Εφορευτική Επιτροπή, αλλά ούτε έγινε ανακήρυξη των υποψηφίων.

«Ανοιξε» νωρίτερα η «ηλεκτρονική κάλπη»!

Στο ΔΠΘ αναβλήθηκαν οι εκλογές, που επρόκειτο να διεξαχθούν χτες με ηλεκτρονική ψηφοφορία, καθώς η ηλεκτρονική κάλπη ήταν ήδη ανοιχτή και δεχόταν ψηφοδέλτια τουλάχιστον 9 ώρες νωρίτερα από την προβλεπόμενη ώρα έναρξης της ψηφοφορίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, οι εκλογές αναβλήθηκαν λόγω τεχνικών προβλημάτων στο κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα.

Το ΔΣ του ΕΣΔΕΠ καταγγέλλει την απαράδεκτη, αντιακαδημαϊκή και αντιδεοντολογική διαδικασία και ζητά από τις πρυτανικές αρχές να μην επαναλάβουν μια τόσο εξόφθαλμα τρωτή και διαβλητή διαδικασία. Ανακοίνωση για το θέμα έβγαλε και το Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) που κάνει λόγο για «σφάλμα λογισμικού».

Το 1/3 των τμημάτων δε θα δεχτεί φοιτητές

Το υπουργείο Παιδείας δεν προωθεί μόνο το νόμο-πλαίσιο, αλλά το σύνολο των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, με το σχέδιο «Αθηνά» στόχος είναι να μη δεχτούν νέους φοιτητές και σπουδαστές περίπου 150 από τα συνολικά 485 τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά (2012-2013)! Οι φοιτητές και οι σπουδαστές, που φοιτούν ήδη σε αυτά τα τμήματα, θα ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και μετά θα γίνουν οι συγχωνεύσεις ή οι καταργήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ