Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ
Ολόθερμη ανταπόκριση στο κάλεσμα του ΚΚΕ

Μαζική συγκέντρωση την Κυριακή, στο πλαίσιο επίσκεψης αντιπροσωπείας του Κόμματος, με επικεφαλής τον Γ. Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στη Μελβούρνη
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στη Μελβούρνη
Πολιτική συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΚΚΕ στη Μελβούρνη, την Κυριακή 14/10, στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Εργατικού Συνδέσμου «Δημόκριτος». Η συγκέντρωση έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αυστραλία αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, και τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων.

Η μαζικότητα της συγκέντρωσης, που διοργάνωσαν από κοινού η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στη Μελβούρνη, ο Εργατικός Σύνδεσμος «Δημόκριτος» και το ΚΚ Αυστραλίας, επιβεβαίωσε τη δίψα των φίλων του ΚΚΕ αλλά και πολλών άλλων Ελλήνων εργαζομένων στη Μελβούρνη, να ακούσουν τις θέσεις του ΚΚΕ, να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τη δράση των κομμουνιστών.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συνεχίζει την περιοδεία στην Αδελαΐδα έως τις 19 Οκτώβρη και θα ολοκληρώσει την επίσκεψή της στο Νιούκαστλ στις 20 Οκτώβρη και στο Σίδνεϊ στις 21 Οκτώβρη.

***

Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο Γιώργος Μαρίνος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις πραγματικές αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης. Στηλίτευσε το γεγονός ότι όλα τα άλλα κόμματα καθώς και αστοί αναλυτές συσκοτίζουν σκόπιμα αυτές τις αιτίες. Σκόπιμα καλούν όλοι αυτοί να πληρώσουν οι εργαζόμενοι τις συνέπειες της κρίσης. Γι' αυτό έχει μεγάλη σημασία να μη γίνει καμιά θυσία από το λαό για την πλουτοκρατία και την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που την προκάλεσαν, οι βιομήχανοι, το μεγάλο κεφάλαιο, οι μεγαλέμποροι.

Ο Γ. Μαρίνος αναφέρθηκε αναλυτικά στις αιτίες και τον πραγματικό χαρακτήρα της καπιταλιστικής κρίσης ως μιας κρίσης υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων, που φανερώνει τον αμύθητο πλούτο που συγκέντρωσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες στις πλάτες και σε βάρος του ελληνικού λαού. Είναι ο λαός που «πληρώνει το μάρμαρο» και φτάνει μέχρι να μεταναστεύει για να επιβιώσει, υπογράμμισε, αναφερόμενος και στους νεομετανάστες που έρχονται στην Αυστραλία.

Τα αντεργατικά μέτρα δεν επιβλήθηκαν απλά «απέξω», όπως προσπαθούν να πείσουν τα άλλα κόμματα, ούτε υπάρχει κατοχή στην Ελλάδα, όπως κατά καιρούς ισχυρίζονται δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ή οι Ανεξάρτητοι Ελληνες. Η αστική τάξη της Ελλάδας έχει δικό της συμφέρον από το να επιβληθούν τα αντεργατικά μέτρα και τα βάρβαρα μνημόνια στο λαό, που θα αυξήσουν την κερδοφορία της σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης γι' αυτό κι έχει ανάγκη τη συνδρομή της ΕΕ και της τρόικας.

Τα μέτρα αυτά έχουν συναποφασιστεί από τις αστικές τάξεις, τις κυβερνήσεις τους στο πλαίσιο της ΕΕ κι αποτελούν εφαρμογή της περιβόητης Συνθήκης του Μάαστριχτ, για την οποία το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει πολύ έγκαιρα για το αντιλαϊκό περιεχόμενο και στόχευσή της.

Απέναντι στην ένταση της αντεργατικής επίθεσης, τόνισε ο ομιλητής, «η εργατική τάξη πρέπει να οργανώνεται καλά, να δυναμώνει την ταξική της ενότητα, να προσπαθεί να οικοδομήσει την κοινωνική συμμαχία της εργατικής τάξης με τα άλλα καταπιεζόμενα λαϊκά στρώματα και να περάσει στην αντεπίθεση για την πάλη για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για την οικοδόμηση της δικής τους λαϊκής εξουσίας, του σοσιαλισμού. Αυτή τη μάχη προσπαθεί να ενισχύσει το ΚΚΕ».

Να «σπάσουν» διλήμματα και αυταπάτες

Σημείωσε επίσης: «Ο λαός πρέπει να ξεμπερδεύει με διλήμματα και φόβους που κυριάρχησαν και στις εκλογές, όπως ο φόβος ότι θα καταστραφεί ο ίδιος αν βγει από την Ευρωζώνη και την ΕΕ. Εχει την πείρα πλέον ο λαός και μπορεί να απαλλαγεί από την αυταπάτη ότι μπορεί να υπάρξει μια καλύτερη διαχείριση του καπιταλισμού, αυτού του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος. Εχει ο λαός μας την εμπειρία και τη δύναμη να φέρει τα πάνω κάτω, αν συνειδητοποιήσει τη δύναμή του στην ταξική πάλη.

Κάνουν ζημιά και πρέπει να απορριφθούν από το λαό οι αυταπάτες ότι χωρίς ο ίδιος να είναι ιδιοκτήτης του πλούτου που αυτός παράγει, χωρίς να έχει στην κατοχή του τα εργοστάσια, τους στρατηγικούς κλάδους της οικονομίας, τάχα μπορεί να επιβάλει φιλολαϊκή πολιτική και μέτρα υπέρ των εργαζομένων. Το παράδειγμα της λεγόμενης "κυβερνώσας αριστεράς", με τη ΔΗΜΑΡ να συμμετέχει από κοινού με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στην άγρια επίθεση ενάντια στο λαό, αποδεικνύει ότι είχε δίκιο το ΚΚΕ όταν έλεγε ότι με τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές στη θέση τους και χωρίς ο λαός να έχει πάρει την απόφαση να τους ανατρέψει δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση που αντικειμενικά κι εξ ορισμού θα είναι αντιλαϊκή.

Αποδεικνύεται επίσης ότι κι ο ΣΥΡΙΖΑ σπέρνει την ίδια αυταπάτη περί "αριστερής φιλολαϊκής κυβέρνησης" στα πλαίσια της ΕΕ, πίνοντας νερό στο όνομα αυτής της λυκοσυμμαχίας του κεφαλαίου. Μπορεί σήμερα ο λαός να αντιπαλέψει τα αντεργατικά μέτρα της τρικομματικής κυβέρνησης, να αμφισβητήσει το μονόδρομο της ΕΕ αλλά και να αποκαλύψει την αυταπάτη περί μιας δήθεν φιλολαϊκής "αριστερής" κυβέρνησης».

Επίσης είναι σημαντικό, τόνισε ο Γ. Μαρίνος, να απομονωθεί το ναζιστικό, φασιστικό κατασκεύασμα του συστήματος, η «Χρυσή Αυγή», που έχει αποστολή να στραφεί ενάντια στο λαό και να χτυπήσει τους αγώνες του, γι' αυτό και είναι σίγουρο ότι θα επιδιώξει με κάθε τρόπο να χτυπήσει το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ αποφασιστικά προετοιμάζεται και παίρνει μέτρα μαζί με το λαό για να την αντιμετωπίσει, σημείωσε ο Γ. Μαρίνος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πορεύομαι με το ΚΚΕ, στηρίζοντάς το παντού!(2018-11-06 00:00:00.0)
Η ΕΕ δεν ήταν ποτέ, δεν είναι ούτε μπορεί να γίνει των λαών(2017-03-28 00:00:00.0)
Πετυχημένη η εκδήλωση για τις θέσεις για το Κυπριακό(2017-02-14 00:00:00.0)
Στο Σκοπευτήριο Καισαριανής τιμήθηκε η 73η επέτειος ίδρυσης του ΕΑΜ(2014-09-30 00:00:00.0)
Στο χέρι του λαού η διέξοδος προς όφελός του(2014-02-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ