Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ
Στην τελική ευθεία το σχέδιο εξόντωσης του λαού

Στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών η οριστικοποίηση του πακέτου για τη διάσωση της πλουτοκρατίας

Τώρα είναι η ώρα να βγει ο λαός πρωταγωνιστής στους δρόμους, βάζοντας στο στόχαστρο την ΕΕ, το κεφάλαιο και τα κόμματά τους
Τώρα είναι η ώρα να βγει ο λαός πρωταγωνιστής στους δρόμους, βάζοντας στο στόχαστρο την ΕΕ, το κεφάλαιο και τα κόμματά τους
Σινιάλο για να ξεκινήσει η νέα φάση του ολοκληρωτικού πολέμου κατά των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων δίνουν - εκτός απροόπτου - στη σημερινή σύσκεψή τους οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, εγκρίνοντας το πακέτο των μέτρων που χρεοκοπούν ανεξέλεγκτα τη λαϊκή οικογένεια, με στόχο να ανακάμψει η κερδοφορία του κεφαλαίου.

Το πακέτο φαίνεται πως οριστικοποιήθηκε από την πλευρά της ΝΔ στη συνάντηση που είχαν το βράδυ της Τρίτης ο Α. Σαμαράς με τον υπουργό Οικονομικών. Ακολούθησαν χτες διαδοχικές συναντήσεις του Γ. Στουρνάρα με τον Δ. Χατζησωκράτη της ΔΗΜΑΡ και τον Ευ. Βενιζέλο του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να τους ενημερώσει για τον κατάλογο των μέτρων, ενόψει της σημερινής συνάντησης των τριών της συγκυβέρνησης και την επανάκαμψη της τρόικας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με διαρροές μετά τις συναντήσεις, στον προϋπολογισμό του 2013 θα περιληφθούν περικοπές ύψους 7,5 δισ. ευρώ από το συνολικό πακέτο των 11,6 δισ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά τα άλλα μέτρα, όπως όλα δείχνουν το ΕΚΑΣ θα καταργηθεί για όσους είναι κάτω των 64 ετών, τα 10 - 10,5 δισ. ευρώ του πακέτου θα προέλθουν από τις περικοπές δαπανών και τα 3-3,5 δισ ευρώ από τη φορολογία και τα λεγόμενα «διαρθρωτικά μέτρα» (βλέπε αντεργατικές ανατροπές), θα καταργηθούν τα υπολείμματα των δώρων σε εν ενεργεία υπαλλήλους του Δημοσίου και σε όλους τους συνταξιούχους, ενώ θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και 15.000 υπάλληλοι.

Για να χρυσώσουν το χάπι, συγκυβέρνηση και τρόικα φαίνεται προς το παρόν να μην αποφασίζουν περικοπές σε άτομα με αναπηρία και στις συντάξεις του ΟΓΑ. Αύριο Παρασκευή, τα μέτρα θα παρουσιαστούν στο Euro Working Group, την προπαρασκευαστική συνάντηση υψηλόβαθμων στελεχών της Ευρωζώνης. Το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να τηρηθούν τα αρχικά χρονοδιαγράμματα, που προέβλεπαν ότι τα μέτρα πρέπει να ψηφιστούν την πρώτη βδομάδα του Οκτώβρη (πιθανότερη ημερομηνία η 6/10), ούτως ώστε να παρουσιαστούν στις Συνόδους του Eurogroup και της ΕΕ, στις 8 και τις 18-19 αντίστοιχα του επόμενου μήνα.

Στοχευμένη προπαγάνδα

Εκτός απροόπτου, οι επικεφαλής της τρόικας θα επιστρέψουν την Παρασκευή για να κλείσει το πακέτο μέσα στο Σαββατοκύριακο. Στόχος, πάντως, είναι την ερχόμενη Δευτέρα να υπάρχει το προσχέδιο του προϋπολογισμού και το πακέτο των μέτρων ολοκληρωμένο. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το πακέτο θα έρθει προς ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και σε ένα μόνο άρθρο, προκειμένου να αποφευχθούν οι διαρροές.

Με δεδομένη την απόλυτη σύμπλευση των κυβερνητικών εταίρων στη λήψη και εφαρμογή όλων των άγριων μέτρων, που κρίνονται αναγκαία για τη σωτηρία της πλουτοκρατίας, το βάρος πέφτει στην κλιμάκωση της προπαγανδιστικής επιχείρησης, με στόχο τον έλεγχο και την ενσωμάτωση των λαϊκών αντιδράσεων, πριν γίνουν απειλητικές για το σύστημα.

Για το σκοπό αυτό, η συγκυβέρνηση επιδιώκει να περάσουν σε «δεύτερο πλάνο» τα ίδια τα μέτρα, ώστε να συσκοτιστεί ο στρατηγικός χαρακτήρας και στόχος τους, προβάλλοντας στην πρώτη γραμμή την αγωνία της πλουτοκρατίας για κατεπείγουσα οριστικοποίηση και ψήφιση του αντιλαϊκού πακέτου. Την αγωνία αυτή επιδιώκει να μετατρέψει σε αγωνία συνολικά του λαού, χρησιμοποιώντας εκ νέου και στο έπακρο τα γνωστά προπαγανδιστικά ιδεολογήματα που νομιμοποιούν τα μέτρα στο όνομα της «παραμονής στο ευρώ πάση θυσία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ