Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΑΔΑ - ΗΠΑ
«Συγκλίσεις» για Συρία και Μ. Ανατολή

Συνάντηση με την Χ. Κλίντον είχε χτες ο Ελληνας ΥΠΕΞ στη Ν. Υόρκη

Εφ' όλης της ύλης συζήτηση για την καπιταλιστική κρίση και τις επικίνδυνες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, έγινε στη συνάντηση που είχε χτες στη Ν. Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος και η Αμερικανίδα ομόλογός του Χ. Κλίντον, στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ. Σύμφωνα με δηλώσεις του πρώτου, στη συνάντηση έγινε συζήτηση για «περιφερειακά ζητήματα, όπως τις σχέσεις μας με τις γειτονικές χώρες και τις ανακατατάξεις που συντελούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Αναφερθήκαμε στη λεγόμενη Αραβική Ανοιξη, σε ζητήματα όπως αυτό της Συρίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, διαπιστώθηκαν «συγκλίσεις σε ό,τι αφορά την πολιτική που πρέπει να υιοθετηθεί για να ξεπεραστεί η κρίση στη Συρία και να ανοίξει ο δρόμος του εκδημοκρατισμού της περιοχής και να διαμορφωθεί ένα περιβάλλον ασφάλειας και συνεργασίας». Με τον πλέον επίσημο τρόπο, ο Ελληνας ΥΠΕΞ διαβεβαιώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να σύρει το λαό βαθύτερα στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και να τον εμπλέξει σε μια ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη, με πρόσχημα τον «εκδημοκρατισμό» της Συρίας, που είναι ο μανδύας για την ιμπεριαλιστική επέμβαση.

Από την πλευρά της, η Χ. Κλίντον εξέφρασε προκλητικά την... κατανόησή της «για τις θυσίες που υφίσταται ο ελληνικός λαός, ο οποίος προχωρεί σε μεταρρυθμίσεις αναγκαίες για τη διατήρηση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ