Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ; «Η Standard & Poor's αναθεώρησε πτωτικά τις - ήδη απαισιόδοξες - εκτιμήσεις της για την οικονομία της Ευρωζώνης φέτος και το 2013, προειδοποιώντας ότι η ύφεση θα είναι βαθύτερη του εκτιμώμενου (...) ενώ αναίρεσε την πρόβλεψη για επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης κάνοντας πλέον λόγο για στασιμότητα» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΜΕΤΡΑ ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ: «περισσότερα μέτρα περικοπών από τα 11,5 δισ. ευρώ ζήτησε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ επαναφέροντας και πάλι στο προσκήνιο το ζήτημα ενός δεύτερου κουρέματος του ελληνικού χρέους (...) διπλωματικές πηγές της ΕΕ αποκάλυψαν πως η διάσωση της Ελλάδας θα απαιτήσει τουλάχιστον άλλα 30 δισ. ευρώ» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΣΩΣΙΒΙΟ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ: «Στην πιο κρίσιμη στιγμή, την ώρα που η κυβέρνηση καλείται να κάνει το αποφασιστικό βήμα, πλήττεται εκ των έσω (...) είναι τα σκάνδαλα που αναδεικνύονται και έρχονται παραμονές των μεγάλων αποφάσεων να θέσουν εμπόδια και πιθανώς να τις εμποδίσουν» (στο ΒΗΜΑ).

ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ: «ο πολιτικός κόσμος δέχεται συνολικά μια συντονισμένη επίθεση που αποβλέπει (...) στην αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος» (από άρθρο στα ΝΕΑ).

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ: «Το πολιτικό σύστημα(...) πρέπει να αντιμετωπίσει ριζικά και τελειωτικά όσους εδώ και χρόνια εκβιάζουν το πολιτικό σύστημα με διάφορους τρόπους (...) εδώ και τώρα χρειάζεται πολιτικό θάρρος. Οποιος πολιτικός το βρει θα έχει την κοινωνία μαζί του» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ: «είναι καιρός τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης να σοβαρευτούν και να καταλάβουν πως είτε θα πετύχουν όλοι μαζί είτε θα βουλιάξουν το καθένα ξεχωριστά» (στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ