Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«SPRIDER STORES»
Κινητοποίηση και στη Λάρισα

Σε 4ωρη στάση εργασίας, από τις 12:30 μ.μ. μέχρι τις 4:30 μ.μ., προχώρησαν, το περασμένο Σάββατο, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «SPRIDER STORES» στα καταστήματα της Λάρισας. Την απόφαση για την αγωνιστική κινητοποίηση πήρε το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας μετά τη γενική συνέλευση των εργαζομένων της επιχείρησης.

Με την κινητοποίηση, οι εργαζόμενοι της Λάρισας έδωσαν κι αυτοί τη δική τους απάντηση στην εργοδοσία, αλλά και στο εργοδοτικό επιχειρησιακό σωματείο, που, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, υπογράφουν νέα επιχειρησιακή σύμβαση με μείωση μισθών που φτάνει το 21% (τον Αύγουστο του 2011 το σωματείο είχε υπογράψει σύμβαση που προέβλεπε μείωση μισθών από 17% έως 20%). Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έκαναν πρόσφατα και οι εργαζόμενοι σε Ρόδο και Κερατσίνι, συσπειρωμένοι στα κλαδικά τους συνδικάτα.

Τη στήριξη στον αγώνα των εργαζόμενων στην «SPRIDER STORES» δήλωσαν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας, το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Makro Cash & Carry» και η Σωματειακή επιτροπή εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ «Λάρισα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ