Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Κινητοποίηση για τα δεδουλευμένα

Στον αέρα είναι και πάλι η μισθοδοσία των μόνιμων εργαζομένων του Δήμου Περάματος, οι οποίοι θα έπρεπε να έχουν πληρωθεί από τις 10 Αυγούστου, ωστόσο μέχρι και χτες δεν είχαν πάρει φράγκο. Προχτές, Δευτέρα, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε 4ωρη στάση εργασίας, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας έγινε μαζική παρέμβαση των εργαζομένων, μονίμων, αορίστου και συμβασιούχων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καταγγέλλοντας ότι η μη καταβολή ακόμα και αυτού του πενιχρού πλέον μισθού τους είναι μέρος της τακτικής της δημοτικής αρχής, η οποία εφαρμόζει απαρέγκλιτα την αντιλαϊκή πολιτική, συγκυβέρνησης και της ΕΕ, οδηγώντας στη διάλυση αλλά και στα νύχια των ιδιωτών κάθε κοινωνική υπηρεσία του δήμου από τους δημοτικούς σταθμούς, μέχρι την καθαριότητα, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Η δημοτική αρχή (ΝΔ) αρνήθηκε να αποδεχτεί το ψήφισμα που κατέθεσε ο Σύλλογος Εργαζομένων και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης και το συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο που περιείχε, το οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων «καμιά νομιμοποίηση της αντεργατικής πολιτικής. Κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων», με βάση τους οποίους χτυπιέται και η τοπική διοίκηση, «τώρα καταβολή των δεδουλευμένων. Αμεση και πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των υπηρεσιών που παρέχονται από το δήμο και της μισθοδοσίας των εργαζομένων».

Αύριο, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι έχουν καθορίσει συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και γενική συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν την κλιμάκωση των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων. Ενώ για σήμερα ο Σύλλογος Εργαζομένων καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά.

  • Με συγκεντρώσεις, πορείες διαμαρτυρίας και καταλήψεις συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ της Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ευόσμου - Κορδελιού συνέχισαν και χτες την κατάληψη του Δημαρχείου. Το πρωί πραγματοποίησαν πορεία μέσα στα όρια του Δήμου, ενώ το απόγευμα πραγματοποίησαν πορεία προς το δημαρχείο Αμπελοκήπων - Μενεμένης. Πορεία με ίδιο προορισμό πραγματοποίησαν και οι εργαζόμενοι του Δήμου Παύλου Μελά που από χτες το πρωί προχώρησαν σε κατάληψη του Δημαρχείου.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org