Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2012 ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΕΣΕΕ
Στάση αποπροσανατολισμού και απραξίας

Με μια «στάση λειτουργίας» στη μνήμη των αυτόχειρων εμπόρων(!) η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) υποκρίνεται πως συμμετέχει στη σημερινή Γενική Απεργία, ταυτιζόμενη απόλυτα με τη ΓΣΕΒΕΕ, στην επιδίωξη αποδυνάμωσης των αγωνιστικών διαθέσεων των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων, αυτοκινητιστών. Στη χειρότερη φάση της αντιλαϊκής πολιτικής και σε μια περίοδο που οι μικροί ΕΒΕ «χαροπαλεύουν», το προεδρείο της ΕΣΕΕ δηλώνει την «ενεργή παρουσία του ελληνικού εμπορίου στις κινητοποιήσεις της 26ης Σεπτεμβρίου». Μάλιστα, δε διστάζει να προκαλέσει, σημειώνοντας στην ανακοίνωσή της ότι «για το ελληνικό εμπόριο το κλείσιμο των καταστημάτων είναι πλέον εφιάλτης και εξαναγκασμός και όχι τρόπος διαμαρτυρίας».

Η ΕΣΕΕ θα καταθέσει ψήφισμα με τις θέσεις της, τα μέλη των διοικήσεων καλούνται να πάνε στις συγκεντρώσεις και έχει μια σειρά αιτημάτων για το «θεαθήναι» που καμία ουσιαστική λύση δεν προσφέρουν στους μικρέμπορους, αντίθετα παρατείνουν το «μαρτύριο» και προσφέρουν πολύτιμο χρόνο για να εφαρμοστεί σε βάρος τους η πολιτική της συγκυβέρνησης.

Η εξέλιξη δικαιώνει και πάλι την κριτική της ΠΑΣΕΒΕ για το ρόλο των ηγεσιών σε ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ και αναδεικνύει τον αξιόπιστο και αναντικατάστατο ρόλο της στην οργάνωση του αγώνα για πραγματικές λύσεις υπέρ των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ