Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΟΑΕΕ
Εξάμηνη παράταση στα βιβλιάρια Υγείας

Παράταση για έξι μήνες να χρησιμοποιούν τα βιβλιάρια ασθενείας του ΙΚΑ πήραν οι 330.000 συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ, μετά από χτεσινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ (δηλαδή των πρώην ΤΕΒΕ, ΤΑΕ και ΤΣΑ) που συνταξιοδοτήθηκαν μέχρι και την 31/12/2011, είχαν, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, οι ίδιοι και τα μέλη των οικογενειών τους ιατροφαρμακευτική περίθαλψη απ' τον κλάδο ασθενείας του ΙΚΑ. Σε εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 3996/2011 με «ρυθμίσεις θεμάτων κοινωνικής ασφάλισης» το ΙΚΑ εξέδωσε την εγκύκλιο 58 του ΙΚΑ (5.9.2012) που προέβλεπε ότι το ΙΚΑ δε θα καταβάλλει έξοδα κηδείας για τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ που απεβίωσαν από 1/1/2012 και εφεξής και ακυρώνεται η υπάρχουσα ασφαλιστική ικανότητα. Ακόμα, προέβλεπε ότι θα ακυρώνεται το βιβλιάριο Υγείας του συνταξιούχου με τη διαγραφή του Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και στη συνέχεια θα τίθεται η ένδειξη «ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΟΑΕΕ, ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ» και ότι το ΙΚΑ θα αναζητήσει απ' τον ΟΑΕΕ τις δαπάνες κηδείας που έγιναν απ' την 1.1.2012.

Στη χτεσινή συνεδρίασή του το ΔΣ του ΟΑΕΕ αναγνώρισε ότι δεν είναι εφικτή η έκδοση νέων βιβλιαρίων μέχρι την 1.11.2012 και ανέφερε ότι έχει τις διαβεβαιώσεις του ΕΟΠΥΥ ότι αυτό θα καταστεί δυνατό μετά από έξι μήνες. Ετσι αποφάσισε να είναι σε ισχύ τα βιβλιάρια υγείας του ΙΚΑ που έχουν τώρα οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ.

Επίσης, αποφάσισε να καλύψει και τα έξοδα κηδείας που έγιναν μετά την 1.1.2012.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ