Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Καλούν σε κοινό μέτωπο χρηστών και λειτουργών Υγείας

Με στόχο τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλου του πληθυσμού

Στη συγκρότηση κοινού μετώπου των χρηστών των υπηρεσιών και των λειτουργών της Υγείας που θα διεκδικήσουν την αποπληρωμή των χρεών του ΕΟΠΥΥ, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση απ' τον κρατικό προϋπολογισμό και τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλου του πληθυσμού καλούν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΤΑΕ.

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις αφού χαιρετίζουν τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών, σε κοινή ανακοίνωσή τους επισημαίνουν: «Με ιδιαίτερη ανησυχία πληροφορηθήκαμε τις προτάσεις του Πανελλαδικού Μετώπου Υγείας - στη συγκρότηση του οποίου πρωταγωνιστεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), για τη "συμμετοχή των ασφαλισμένων σε εξετάσεις και φάρμακα βάσει εισοδηματικών - φορολογικών κριτηρίων και κριτηρίων επιβίωσης" καθώς και την "ανακοστολόγηση ιατρικών πράξεων και εργαστηριακών εξετάσεων σε επίπεδα πραγματικών δεδομένων κόστους οφέλους". Ουαί και αλίμονο αν στους λειτουργούς της Υγείας, στην ώρα της ανάγκης για τον ασθενή πρυτανεύει η λογική των οικονομικών και φορολογικών κριτηρίων. Η υποχρηματοδότηση του εναπομείναντος δημόσιου συστήματος Υγείας απ' τον κρατικό προϋπολογισμό έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο και τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) με αποτέλεσμα να μένουν απλήρωτοι - όπως όλοι οι πάροχοι Υγείας - οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί. Επίσης απλήρωτοι μένουν και οι ασφαλισμένοι που έχουν πληρώσει απ' την τσέπη τους πάνω από 100 εκατ. ευρώ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Κατ' αρχήν θεωρούμε θετικό την - έστω και καθυστερημένη απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) - να επαναχορηγήσει φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους και στους συνταξιούχους, που δεν μπορούν πια να πληρώσουν ούτε τη συμμετοχή τους μέχρι 25% και σταματούν τις θεραπείες τους. Ομως τόσο οι φαρμακοποιοί όσο και οι γιατροί πρέπει να συμπορευτούν σε κοινό μέτωπο με τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους ενάντια στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, όπου συγκαταλέγονται οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι Υγείας και η φαρμακοβιομηχανία. Σε ένα κοινό μέτωπο, αυτό που έχουν ανάγκη οι ασφαλισμένοι, οι συνταξιούχοι, οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί, και όχι "νέα μέτωπα" για τη διατίμηση του ανθρώπινου πόνου, όπως επιθυμεί η τρικομματική συγκυβέρνηση, η οποία υπηρετεί τους στόχους των μνημονίων, των τοκογλύφων δανειστών μας που στοχεύουν στην εξόντωσή μας».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Αυτό το μέτωπο των χρηστών των υπηρεσιών Υγείας και των λειτουργών της Υγείας πρέπει να διεκδικήσουν από κοινού:

  • Αμεση αποπληρωμή των χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους Υγείας και τους ασφαλισμένους με πλήρη και επαρκή χρηματοδότησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Με κρατική χρηματοδότηση να γίνει δωρεάν διάθεση φαρμάκων και εξετάσεων με προτεραιότητα στους άνεργους, ανασφάλιστους Ελληνες και μετανάστες, καθώς και στους χαμηλοσυνταξιούχους, στους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολύμενους, που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους».
Αποφασίζουν σήμερα στην Αττική

Σήμερα αποφασίζουν στη Γενική Συνέλευσή τους οι φαρμακοποιοί της Αττικής, αν θα συνεχίσουν ή όχι την άρση της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση.

Πάντως χτες το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εισηγηθεί στη ΓΣ τη συνέχιση της άρσης της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση μέχρι τις 30.9.2012. Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Φαρμακοποιών πρότεινε να σταματήσει άμεσα η άρση της πίστωσης, να πάρουν μέρος οι φαρμακοποιοί στη Γενική Απεργία στις 26.9.2012 και να γίνει στα μέσα του Οχτώβρη νέα γενική συνέλευση όπου θα αποφασιστούν οι περαιτέρω δράσεις.

  • Την απειλή να διακόψουν και τις εξετάσεις με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσαν και οι ενώσεις των εργαστηριακών γιατρών και των ακτινολόγων.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν μέχρι το Σάββαρο(2012-11-28 00:00:00.0)
Απόφαση για εκτέλεση των συνταγών(2012-09-18 00:00:00.0)
Συνεχίζεται το αδιέξοδο για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ(2012-06-22 00:00:00.0)
Εκτινάσσεται η επιβάρυνση των λαϊκών οικογενειών(2012-04-10 00:00:00.0)
Ποδαρικό περικοπών και πληρωμών(2012-01-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ