Τρίτη 13 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταγγέλλουν τον «τρομονόμο» και το σχέδιο νόμου για διαδηλώσεις

Το Συνδικάτο Οικοδόμων του Νομού Θεσσαλονίκης καταγγέλλει με ανακοίνωσή του την κυβέρνηση Σημίτη, η οποία, όπως υπογραμμίζουν οι οικοδόμοι, «σχεδιάζει να φέρει στη Βουλή πακέτο μαζί με τον περιβόητο τρομονόμο και το σχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων».

Οι «Δημιο - κρατικές» τους ελευθερίες εδραιώνονται μέρα με τη μέρα, τονίζεται στην ανακοίνωση και παράλληλα επισημαίνεται: «Στα αντεργατικά τους σχέδια, δεν πρέπει να αντισταθεί κανείς και όποιος κάνει το λάθος να βγει στους δρόμους, τότε ο πέλεκυς του Νόμου του Κράτους, του κράτους του κεφαλαίου θα πέσει βαρύς».

Τα μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων υπογραμμίζουν ότι «ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι της χώρας μπαίνουν σιγά - σιγά στο γύψο. Το μέλλον θα είναι πιο ζοφερό, πιο θολό, πιο μαύρο». Η αντίστασή μας, συνεχίζουν, χρειάζεται να δυναμώσει. Οι οικοδόμοι θα μπουν στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών. Για να μην περάσουν, καταλήγουν οι εργαζόμενοι, τα σχέδια της κυβέρνησης που καταργούν την κοινωνική ασφάλιση, να μπει φραγμός στην κατρακύλα των εκσυγχρονιστών - μελανοχιτώνων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανοιχτή επιστολή των συνταξιούχων προς την κυβέρνηση, οι οποίοι εκφράζουν την οργή και την αγανάκτησή τους, γιατί όπως επισημαίνουν, πληροφορήθηκαν από τα δημοσιεύματα του Τύπου, για την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της Ενωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης Πειραιά και γύρω Δήμων, με την επιστολή τους, υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση την ίδια ώρα που νομοθετεί σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων, την ίδια ώρα τους «απειλεί και από πάνω να μη διαδηλώνουν την αγανάκτησή τους γιατί διασαλεύεται η τάξη»...

Και διερωτούνται, οι συνταξιούχοι στο κείμενό τους «διασαλεύεται από ποιους; Από τους συνταξιούχους;». Και συνεχίζουν, τόσο μεγάλο κίνδυνο αποτελούν οι κινητοποιήσεις τους, ώστε «σε κάθε συγκέντρωση στέλνετε εκατοντάδες αστυνομικούς και ΜΑΤ». Και καταλήγουν, θέτοντας ένα ακόμα ερώτημα «για να φυλάξουν ποιον από ποιους;».

Στη συνέχεια της επιστολής τους, οι απόμαχοι της δουλιάς, απευθυνόμενοι προς τους κυβερνώντες, επισημαίνουν: «Ρημάξατε τη χώρα. Θέλετε να καταργήσετε ό,τι έχει κερδίσει η εργατική τάξη με αμέτρητες θυσίες μέσα στον αιώνα που πέρασε και δεν πρέπει να διαμαρτυρόμαστε. Κατεδαφίζετε το ασφαλιστικό σύστημα και δεν πρέπει να διαμαρτυρόμαστε».

Και καταλήγουν: «Εμείς οι συνταξιούχοι του Πειραιά, κομμάτι του συνόλου αυτών που ανοικοδόμησαν την Ελλάδα, αυτών που δημιούργησαν την κοινωνική ασφάλιση, αυτοί που πάλεψαν στους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες, διαβάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις, βάζοντας την αστυνομία να χτυπήσει, δηλώνουμε αποφασιστικά ότι έχουμε και εμείς ένα μεγάλο όπλο, το δίκιο μας. Ελάτε να αναμετρηθούμε. Στο δρόμο θα κριθεί το δίκιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ