Κυριακή 19 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
«Ποινή» στη Χαλκίδα για τον Αταλίκ

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΟ (4.8.2012) πάρθηκαν αποφάσεις για διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων και αυτό του καθιερωμένου Διεθνούς Τουρνουά «Νεγροπόντε», για την γνωστή υπόθεση του Τούρκου GM Σ. Αταλίκ, ο οποίος - όπως έχουμε ήδη αναφερθεί - αγωνίζεται στην Ελλάδα 40 χρόνια σε διάφορα ΔΤ, αλλά και στο Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α' Εθνικής Κατηγορίας και μάλιστα 1η σκακιέρα.

Η Σκακιστική Ομοσπονδία της Τουρκίας για διάφορους λόγους, που δεν έχουν διευκρινισθεί, δεν επέτρεψε στον Αταλίκ να αγωνισθεί στο ΔΤ που διοργανώνει η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας «Παλαμήδης ο Ευβοεύς», ενώ η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία την θεωρεί επιβεβλημένη, προκειμένου να διαφυλαχθεί το κύρος της, να αποτραπεί τυχόν νομική εμπλοκή ή ακόμα για να τηρηθούν οι διεθνείς κανονισμοί...

Από την πλευρά των διοργανωτών, η πρόεδρος της Σκακιστικής Ακαδημίας κα Αννα Παυλίδου σε επιστολή-διαμαρτυρία, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Δυστυχώς στην Ελλάδα του ΔΝΤ και της τρόικας προστέθηκε και η TCF (ΣΟ Τουρκίας) που επιβάλλει τις αποφάσεις της μέσω της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, η οποία με αυταρχικό τρόπο έφτασε στο σημείο να αντιπαρατεθεί με την Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας διότι της αρνήθηκε να συμμορφωθεί σε μια απόφαση διφορούμενη, ομόφωνη - μη ομόφωνη, απαγόρευση συμμετοχής - συστατική επιστολή προς διοργανωτές. Εδώ να σημειωθεί ότι η ΕΣΟ είναι η μόνη Ομοσπονδία στον κόσμο, που δέχθηκε να εφαρμόσει την απόφαση της TCF.

Η ΕΣΟ διέλυσε στην κυριολεξία το τουρνουά «Νεγροπόντε 2012» με τις απαγορεύσεις, τη μη χορήγηση ηλεκτρονικών σκακιέρων και ρολογιών, μη έγκριση διαιτητών, μη αξιολόγηση παρτίδων, παράνομη ακύρωση της έγκρισης του τουρνουά χωρίς σύγκληση του ΔΣ, μόνο με υπογραφές του προέδρου κ. Γεωργίου Μακρόπουλου και το ΓΓ κ. Παναγιώτη Νικολόπουλο και παραπομπή στο ΔΣ της 4ης Αυγούστου 2012 για να εξετάσει το θέμα. Βάζοντας έτσι ταφόπλακα στην διεξαγωγή και ωθώντας - προκαλώντας μας, να κάνουμε παράνομες ενέργειες (διεξαγωγή χωρίς άδεια) για να έχει λόγο τιμωρίας μας».

Αφού ζητάει συγνώμη από τους συμμετέχοντες στο Διεθνές Τουρνουά (στους οποίους θα επιστρέψει τα παράβολα και τη ζημία τους από την έκδοση εισιτηρίων κλπ.), καταλήγει: «Εννοείται ότι τόσο εμείς αλλά και ο χορηγός μας, θα ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας. Εχουμε ζητήσει από τη ΓΓ Αθλητισμού να εφαρμοστεί κατά γράμμα ο Αθλητικός νόμος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ