Κυριακή 19 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ- SUPER LEAGUE
Δεν μπορεί να κρυφτεί η σαπίλα του

Η σαπίλα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου πλέον δεν κρύβεται, όσα τερτίπια και να κάνουν οι επιχειρηματίες του

Eurokinissi

Η σαπίλα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου πλέον δεν κρύβεται, όσα τερτίπια και να κάνουν οι επιχειρηματίες του
Μπορεί να απομένει μόλις μια βδομάδα από την προγραμματισμένη έναρξη του νέας σεζόν του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE ωστόσο τα πάντα βρίσκονται στον αέρα και αφήνουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα ακόμα και αυτό της πλήρους ή στην καλύτερη περίπτωση μερικής αναβολής της 1ης αγωνιστικής (24-26 Αυγούστου). Αιτία το γεγονός ότι κάτι παραπάνω από τις μισές ΠΑΕ της κατηγορίας (11 σε σύνολο 16) ακόμα δεν έχουν πάρει την περίφημη άδεια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού αντιμετωπίζοντας μικρά ή σοβαρότερα προβλήματα η κάθε μία... Η καθοριστική μέρα γι' αυτό αναμένεται να είναι η ερχόμενη Τρίτη (21 Αυγούστου) όπου οι συγκεκριμένες ΠΑΕ θα έχουν την τελευταία τους ευκαιρία να παρουσιάσουν ολοκληρωμένους τους φακέλους τους προκειμένου να πάρουν το τελικό ΟΚ. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα αδειοδότηση από την ΕΕΑ έχουν πάρει οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας Τρίπολης και Ξάνθη.

Ολοκληρωτική σήψη

Πέρα από το τι θα γίνει τελικά την λεγόμενη...μεγάλη Τρίτη για τις Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες και το πώς και με πόσες τελικά ΠΑΕ θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν, το σίγουρο είναι ότι με βάση και τα καινούρια γεγονότα για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πλέον ξεκάθαρα η σαπίλα του προϊόντος που λέγεται ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο και πλέον αυτή δεν μπορεί να κρυφτεί. Η αποκάλυψη του κυκλώματος με τους στημένους αγώνες πέρσι, η σχεδόν ολοκληρωτική χρεοκοπία του συνεταιρισμού των επιχειρηματιών φέτος, δείχνουν περίτρανα την ολοκληρωτική σήψη του προϊόντος. Μάλιστα είναι τόσο τραγική η κατάσταση που οι ίδιοι οι επιχειρηματίες του χώρου προκειμένου να σώσουν όπως όπως και πάση θυσία την - τρύπια - βάρκα τους (με απώτερο σκοπό φυσικά να συνεχίσουν να έχουν υλικά και ηθικά κέρδη) κάνουν τα πάντα.

Επιχειρηματικά ...τερτίπια

Ετσι πέρα από τις κλασικές πλέον συνταγές της βοήθειας από την Πολιτεία για μια σειρά ζητήματα και κυρίως όσον αφορά τα χρέη τους (ζητώντας πάγωμα ή ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων) ή τη... φάκα που στήνουν προς τους φιλάθλους του κάθε σωματείου με τις περίφημες εταιρείες λαϊκής βάσης επιδιώκοντας επί της ουσίας οι φίλαθλοι να πληρώσουν το λογαριασμό των χρεών που οι επιχειρηματίες δημιούργησαν, προχωρούν και βήματα παραπέρα. Δε διστάζουν, προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες επιβίωσής τους να αλλάξουν ακόμα και τους κανονισμούς που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει προκειμένου έτσι να διευκολυνθεί το έργο όσων είναι... επί ξύλου κρεμάμενοι. Πιο χαρακτηριστική περίπτωση η πριν απο λίγο καιρό αλλαγή των ποινών για όσες ομάδες δεν παίρνουν άδεια για συμμετοχή στα Κύπελλα Ευρώπης (κάτι που επέσυρε και ποινές για το εσωτερικό πρωτάθλημα).

Αλχημείες προκειμένου να βρεθεί λύση

Την ίδια ώρα SUPER LEAGUE και ΕΠΟ φέρονται διατεθειμένες όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της ΕEA την Τρίτη, να ανακατέψουν την τράπουλα προκειμένου να βρουν φόρμουλα συμμετοχής κυρίως για τις ομάδες που το πρόβλημά τους είναι η έλλειψη φορολογικής ενημερότητας. Σ' αυτό μάλιστα ποντάρουν - για μια ακόμη φορά - και στη βοήθεια της πολιτείας και των αρμοδίων, που έχουν εκφράσει μέχρι σήμερα σημάδια θέλησης για βοήθεια. Σε εκείνο που ελπίζουν οι επιχειρηματίες είναι η υπόσχεση από μέρους κυβερνητικών αρμοδίων ότι με την έναρξη της Βουλής θα παρουσιαστεί νέα ρύθμιση των χρεών των ΠΑΕ κάτι που δεν έγινε πριν κλείσει το θερινό τμήμα της Βουλής στα νομοσχέδια του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Παιδείας, Τουρισμού και Αθλητισμού. Ετσι πολύ πιθανό είναι τελικά προκειμένου να σωθεί το ...παιχνίδι (βλ. έναρξη του πρωταθλήματος) να δοθούν από την ΕΕΑ προσωρινά πιστοποιητικά συμμετοχής με την αποδοχή από μέρους της ΕΠΟ και της SUPER LEAGUE, μέχρι να ψηφιστεί η ρύθμιση των χρεών και πλέον να νομιμοποιηθεί η συμμετοχή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ