Κυριακή 22 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Διαμαρτυρία για το Ενημερωτικό Δελτίο της ΕΣΟ

Αρχές Σεπτέμβρη το 4ο «Παπαναστάσιο 2012»

Το μέλος της Νέας Σκακιστικής Κίνησης και του ΔΣ της ΕΣΟ Νίκος Σερετάκης, με επιστολή διαμαρτυρίας προς το προεδρείο και το ΔΣ της ΕΣΟ, αναφέρει μεταξύ άλλων: Το «ενημερωτικό» δελτίο για τη συνεδρίαση του ΔΣ της 30.6.2012 όχι μόνο δεν αντανακλά, αλλά μέχρι που αλλοιώνει τα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης. - Αποσιωπάται συστηματικά η τοποθέτηση της μειοψηφίας παρά το γεγονός ότι ζήτησα ρητώς να καταγραφεί στα πρακτικά που δημοσιοποιούνται.

- Αποκρύπτεται ποιοι καταψήφισαν αποφάσεις παραβιάζοντας στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας, και το σοβαρότερο όλων, μια σειρά αποφάσεις παρουσιάζονται ως ομόφωνες ενώ δεν ήταν, δηλαδή αλλοιώνεται το αποτέλεσμα της διαδικασίας λήψης αποφάσεων.

Στο θέμα της δημιουργίας Σκακιστικών Ακαδημιών FIDE μετά από αιτήσεις των Σ. Γρίβα, «Γαλαξία» Θεσ/κης και Σκακιστικός Πτολεμαΐδας, ο Νίκος Σερετάκης αναφέρει: Αποκρύπτεται ότι απείχα γιατί δε νομιμοποιώ τη συζήτηση και λήψη απόφασης για το θέμα, καθώς 1) Δεν υπάρχει εισήγηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως ρητά προβλέπεται από τον κανονισμό. 2) Δε νομιμοποιώ τη δημιουργία ιδιωτικών μαγαζιών που σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο κανονισμός της FIDE, έρχονται σε ευθεία παραβίαση με την αθλητική ηγεσία της χώρας. Συγκεκριμένα, μπορούν να ασκούν αρμοδιότητες που ανήκουν μόνο στην Ομοσπονδία και να την παρακάμπτουν όπως λ.χ. απευθείας διεθνής αξιολόγηση τουρνουά δίχως υποβολή τους μέσω ΕΣΟ, δυνατότητα να δηλώνουν απευθείας -παρακάμπτοντας την ΕΣΟ- συμμετοχές στα παγκόσμια νεανικά κ.ά.

Καταλήγοντας ο Ν. Σερετάκης υπογραμμίζει: Η πληθώρα των περιπτώσεων και η ύπαρξη ακόμα και ανοικτής αλλοίωσης ψηφοφοριών δηλώνει ότι δεν πρόκειται για τυχαία ή εκ παραδρομής λάθη. Πρόκειται για συνειδητή επιλογή της διοίκησης, με ευθύνη πρώτα και κύρια των μελών του προεδρείου που ήταν παρόντα, δηλαδή των κ.κ. Μακρόπουλο - Ευσταθόπουλο. Πρόκειται για προσπάθεια παραπλάνησης του σκακιστικού κόσμου, προσπάθεια φίμωσης κάθε διαφορετικής φωνής. Και όπως είναι γνωστό, όποιος υπερασπίζεται το άδικο μισεί την αλήθεια.

* Ο Σκακιστικος Ομιλος Περιστεριου και ο τοπικός Δήμος διοργανώνουν το 4ο «Παπαναστάσιο» Ανοιχτό Τουρνουά με διεθνή αξιολόγηση ΕΛΟ. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Κτίριο ΚΥΒΕ (2ος αίθριο) - Εθνάρχου Μακαρίου 1 και Λεωφόρος Κηφισού - από 3 έως 7 και 10 έως 11 Σεπτέμβρη.

Το παράβολο συμμετοχής είναι 15 ευρώ, ενώ για τους Εφηβους και Νεανίδες έως 18 χρόνων, το παράβολο είναι 10 ευρώ. Ανώτατο όριο συμμετοχής 120 άτομα και σύμφωνα με τη σειρά προτεραιότητας. Τα έπαθλα για τους νικητές: Κύπελλα, μετάλλια, αλλά και χρηματικά. Δηλώσεις συμμετοχής στον κ. Ι. Λαπατά 6947-156137.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ