Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χωρίς χρήματα το έτος Καλομοίρη

Καλοκαιρινό αφιέρωμα στον μεγάλο μας μουσουργό Μανώλη Καλομοίρη πραγματοποιείται με δύο συναυλίες στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Σάμο, σήμερα και αύριο, ώρα 9 μ.μ. με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από το θάνατό του.

Συγκεκριμένα θα δοθεί Ρεσιτάλ Πιάνου με έργα Καλομοίρη που θα ερμηνεύσει η διακεκριμένη πιανίστα Ελενα Μουζάλα και Ρεσιτάλ Τραγουδιού με την σοπράνο Μήνα Πολυχρόνου. Στο πιάνο την συνοδεύει ο Θανάσης Αποστολόπουλος. Την εκδήλωση προλογίζει ο αρχιμουσικός και πρόεδρος του Συλλόγου «Μανώλης Καλομοίρης» Βύρων Φιδετζής. Η πρώτη συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Πυθαγόρειο και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο «Doryssa Seaside Resort», αίθουσα «Σιβύλλα», με την παραχώρηση του Πνευματικού Κέντρου «Νικόλαος Δημητρίου». Η δεύτερη συναυλία με το ίδιο πρόγραμμα θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Ενότητας Καρλοβάσου.

Οι εκδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί στο πλαίσιο του ετήσιου επετειακού εορτασμού 50 χρόνων από το θάνατο του συνθέτη (1883-1962). Αν και ο εορτασμός τέθηκε υπό την αιγίδα του ονομαζόμενου τότε υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, δεν προβλέφθηκε καμία δαπάνη για τον προγραμματισμό εκδηλώσεων, οπότε και φέτος η Σάμος δεν μπόρεσε να προχωρήσει στη διεξαγωγή του πετυχημένου για σειρά ετών καλοκαιρινού θεσμού του ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ» (με την καλλιτεχνική επιμέλεια της Ελενας Μουζάλα) και περιορίζεται αναγκαστικά στο σύντομο αυτό αφιέρωμα.

Τη διοργάνωση των εκδηλώσεων του αφιερώματος ανέλαβε ο Σύλλογος «Μανώλης Καλομοίρης», που αποτελεί τον επίσημο φορέα μελέτης και αξιοποίησης του πολυποίκιλου έργου του Καλομοίρη, σε συνεργασία με το Δήμο Σάμου - ΔΟΠΠΟΝΑΣ που στηρίζει το αφιέρωμα οικονομικά μαζί με την πρώην Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής που είχε κάνει μία χορηγία πριν 1 χρόνο. Οι εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ