Κυριακή 29 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καθοριστικός ο ρόλος της ταξικής αλληλεγγύης

Μια από τις πολυάριθμες εκδηλώσεις αλληλεγγύης στο εξωτερικό υπέρ των απεργών χαλυβουργών. Το στιγμιότυπο είναι από συγκέντρωση εργαζομένων στο ελληνικό προξενείο στο Μπιλμπάο της Ισπανίας
Μια από τις πολυάριθμες εκδηλώσεις αλληλεγγύης στο εξωτερικό υπέρ των απεργών χαλυβουργών. Το στιγμιότυπο είναι από συγκέντρωση εργαζομένων στο ελληνικό προξενείο στο Μπιλμπάο της Ισπανίας
Εργαζόμενοι από όλη τη χώρα, καθώς και από κάθε γωνιά του πλανήτη μαζί με Ελληνες μετανάστες, όλο αυτό το διάστημα των 9 μηνών και κυρίως την τελευταία βδομάδα, εκφράζουν την πολύπλευρη αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους στους απεργούς Ελληνες χαλυβουργούς του Ασπροπύργου.

Ελληνες και ξένοι εργάτες προχώρησαν σε δυναμικές κινητοποιήσεις μπροστά από ελληνικά προξενεία και πρεσβείες, καταθέτοντας υπομνήματα με τα οποία κατήγγειλαν τις βάρβαρες και απρόκλητες επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής σε βάρος των απεργών και ταυτόχρονα έστελναν μηνύματα συμπαράστασης για συνέχιση του δίκαιου του αγώνα τους. Επίσης πλήθος σωματεία, προοδευτικά, εργατικά και κομμουνιστικά κόμματα που απέστειλαν οικονομική βοήθεια για τη συνέχιση του αγώνα τους.

Στην ίδια ρότα συνέχισαν τα ταξικά σωματεία και αγροτικοί σύλλογοι που πρόσκεινται στην ΠΑΣΥ που καθημερινά συγκεντρώνουν χρήματα καθώς και νωπά αγροτικά προϊόντα για τους χαλυβουργούς και τις οικογένειές τους.

Την αναγνώριση αυτής της μεγαλειώδους προσπάθειας επισήμανε στην εισήγηση του ΔΣ του Σωματείου ο πρόεδρός του Γιώργος Σιφωνιός, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Οι απεργοί χαλυβουργοί, από την αρχή του αγώνα τους, ό,τι έχουνε να πούνε το λένε ανοιχτά μέσα στις συνελεύσεις τους. Ποτέ δεν έκρυψαν τους λόγους για τους οποίους απεργούσαν, τα αιτήματα που διεκδικούσαν. Ποτέ δεν έκρυψαν ότι ο αγώνας τους στηρίζεται στην αλληλεγγύη της εργατικής τάξης. Οι ίδιοι μέσα από τις συνελεύσεις τους κάλεσαν την εργατική τάξη να στηρίξει τον αγώνα τους. Ποτέ δεν έκρυψαν τις δυσκολίες του αγώνα τους, ότι τα έχουν βάλει με θεούς και δαίμονες, ότι ο αντίπαλος είναι πανίσχυρος, ότι διαθέτει πολλά μέσα και εφεδρείες.

Επιβεβαιώθηκε από τη μαζική καταδίκη της βάρβαρης επίθεσης ότι οι εργαζόμενοι έχουν κάνει δική τους υπόθεση τον αγώνα μας. Οτι ο αγώνας μας είναι δίκαιος, ότι ηθικά έχουμε νικήσει. Το έδειξε η μεγάλη μαζικότητα που είχαν τα συλλαλητήρια που οργάνωσαν οι ταξικές δυνάμεις σε όλη την Ελλάδα.

Επιβεβαιώθηκε πόσοι μας χορταίνουν με λόγια και ποιοι μας στηρίζουν με έργα. Πολλοί έρχονται και μας λένε μεγάλα λόγια, αλλά εμείς ξέρουμε ποιοι οργάνωσαν τα συλλαλητήρια σε 50 πόλεις στην Ελλάδα, σε δεκάδες πόλεις στο εξωτερικό, ποιοι τρώνε ξύλο μαζί μας κάθε πρωί από τα ΜΑΤ στην πύλη της Χαλυβουργίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες κινητοποιήσεις αύριο σε όλη τη χώρα(2012-07-22 00:00:00.0)
Νέος γύρος εκβιασμών για να καλυφθεί η εργοδοτική αδιαλλαξία(2012-07-13 00:00:00.0)
Οργανώνονται ενάντια στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας(2012-02-18 00:00:00.0)
Δεν κάνουν βήμα πίσω από το δίκιο τους(2011-12-22 00:00:00.0)
Δυνατή έκφραση διεθνιστικής αλληλεγγύης(2011-12-13 00:00:00.0)
Στις πύλες συγκεντρώθηκαν απεργοί απ' όλο το Θριάσιο(2011-12-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ