Σε αυτούς τους χώρους δουλειάς, εργαζόμενοι δίχως προηγούμενη συνδικαλιστική δράση, έχοντας σαν φάρο όμως τον πολύτιμο αγώνα των Χαλυβουργών, ύψωσαν τη γροθιά τους και είπαν «όχι, μέχρι εδώ, δε θα σας περάσει». Εδωσαν πολυήμερη μάχη ενάντια σε δύσκολες καταστάσεις, αφήνοντας τις οικογένειες τους, περνώντας αμέτρητες ώρες έξω από το εργοστάσιο, με μία μόνη τους επιθυμία. Να νικήσουν. Και νίκησαν!
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο αγώνας των εργαζομένων στη «Phone marketing», που από το Μάρτη και για 114 ημέρες συνεχών απεργιακών κινητοποιήσεων πάλεψαν ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία με ένα 8ωρο δουλειάς τη βδομάδα για 140 ευρώ μισθό το μήνα. Ακούραστοι μέχρι την τελευταία στιγμή έχοντας στο πλευρό τους το ΣΕΤΗΠ και το Συνδικάτο Χρηματοπιστωτικού που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, τη Λαϊκή Επιτροπή Νέας Ιωνίας, δεκάδες συνδικάτα, σωματεία, απλό κόσμο που έδωσαν υλική και οικονομική στήριξη, κατάφεραν να διατηρήσουν τους μισθούς τους στα όρια της ΕΓΣΣΕ πριν την εφαρμογή των νέων νόμων, την ώρα που στον κλάδο υπάρχουν εργαζόμενοι με μισθούς 200 και 300 ευρώ.
Αντίστοιχο παράδειγμα οι εργαζόμενοι στο Εργοστάσιο Ανακύκλωσης στη Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης, που έπειτα από 118 ημέρες απεργίας, κατάφεραν να επανέλθει το μεροκάματο και ο μισθός τους όπως ήταν το Γενάρη του 2012 πριν τις μειώσεις κατά 22% που επιχείρησε να επιβάλει η εργοδοσία, δηλαδή για 450 ευρώ το μήνα. Εδωσαν σκληρή μάχη ενάντια σε θεούς και δαίμονες χωρίς να λυγίσουν ούτε στιγμή παρά τις προσπάθειες της εργοδοσίας να δημιουργήσει κλίμα υποταγής και μοιρολατρίας, παρά την υπονομευτική δράση συνδικάτων που υπερασπίστηκαν τον απεργοσπαστικό μηχανισμό της επιχείρησης. Στο πλάι τους, όλο αυτό το διάστημα, στάθηκαν η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το ΠΑΜΕ, δεκάδες σωματεία και φορείς από όλη την Ελλάδα που με την έμπρακτη συμπαράστασή τους βοήθησαν τους εργαζόμενους να συνεχίσουν, να μην κάνουν πίσω.