Σάββατο 7 Ιούλη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία

Παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στη συζήτηση για την «Κατάσταση στη Συρία» , ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης υπογράμμισε τα εξής:

«Καταγγέλλουμε τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 29 του Ιούνη για τη Συρία και το Ιράν γιατί σηματοδοτούν κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή, στο έδαφος των σκληρών ανταγωνισμών με τις καπιταλιστικές δυνάμεις των Ρωσίας, Κίνας, Ινδίας με κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής σύρραξης, και ολέθριες συνέπειες για τους λαούς.

Δυναμώνουν οι απειλές ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ αλλά και της Τουρκίας, του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας, του Ισραήλ. Αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ συγκεντρώνονται στην περιοχή. Αυξάνεται η κινητικότητα στη Βάση της Σούδας στην Ελλάδα. Εξετάζεται η επιβολή "Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων" με πρόσχημα την "ευθύνη για την προστασία" δήθεν των αμάχων, που χρησιμοποιήθηκε και σε άλλες επεμβάσεις.

Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, κράτη της περιοχής επεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας, παραπληροφορούν, εκμεταλλεύονται τη σύγκρουση, για να δικαιολογήσουν έναν νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Οι εξελίξεις στη Συρία συμπληρώνουν την κατοχή σε Ιράκ, Αφγανιστάν και Λιβύη.

Καταγγέλλουμε τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ, το οποίο με πρόσχημα την "ατλαντική αλληλεγγύη" στην Τουρκία πρωτοστατεί στην ιμπεριαλιστική αρμάδα κατά της Συρίας με στόχο να επιφέρει στη συνέχεια στρατιωτικό πλήγμα και κατά του Ιράν.

Η ΕΕ εντείνει τις κυρώσεις και απειλεί με ανοιχτή στρατιωτική επέμβαση αν δεν περάσουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια για ανατροπή της συριακής κυβέρνησης.

Η ΕΕ εφαρμόζει από 1η Ιούλη απόφαση για επιβολή εμπάργκο στον πετρελαϊκό εφοδιασμό από το Ιράν ενώ την ίδια στιγμή στηρίζει το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ισραήλ.

Οι εξελίξεις στη Συρία είναι υπόθεση του λαού της. Αυτός έχει την ευθύνη να αποφασίσει για την πορεία της χώρας του.

Είναι ανάγκη οι λαοί να αντισταθούν στις επεμβάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, να ανατρέψουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το καπιταλιστικό σύστημα που τον προκαλεί».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ