Πέμπτη 7 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 57
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κι άλλες ματαιώσεις στο Φεστιβάλ

Ματαιώνεται η παράσταση του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου - ΘΟΚ (27, 28/7) στην Επίδαυρο «Ηλέκτρα και Ορέστης, η Δίκη» σε σκηνοθεσία του Ισραηλινού Χανάν Σνιρ. Το ΔΣ του ΘΟΚ, σε πρόσφατη συνεδρίασή του, επανεξέτασε τη φετινή παρουσία του κρατικού θεάτρου της Κύπρου στην Επίδαυρο. «Εχοντας υπόψη τα τελευταία οικονομικά δεδομένα και τη σοβαρή οικονομική κρίση, αποφάσισε να αναστείλει την παρουσία του ΘΟΚ στο φετινό Φεστιβάλ Επιδαύρου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του. Στην Κύπρο, η παράσταση θα δοθεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο πλαίσιο του 16ουΔιεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος: Λευκωσία Αμφιθέατρο Μακαρίου (3,10,11,12/7). Δερύνεια, Δημοτικό Αμφιθέατρο 4/7. Λάρνακα Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο 6/7. Πάφος Αρχαίο Ωδείο 14/7. Λεμεσός Αρχαίο Θέατρο Κουρίου 18,19/7.

Ετσι στις 27,28/7 στην Επίδαυρο θα παρουσιαστούν οι αριστοφανικές «Εκκλησιάζουσες» από το «Θέατρο του Νέου Κόσμου», σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου (η παράσταση είχε προγραμματισθεί για τις 17,18/8).

Επίσης, όπως ανακοίνωσε το Ελληνικό Φεστιβάλ, ματαιώνονται οι παραστάσεις: «Αμόκ» (Ορέστης)» του Δημήτρη Κουρτάκη και «Καρέκλες» του Ευγένιου Ιονέσκο, σε σκηνοθεσία Ευριπίδη Λασκαρίδη (με τους Ολια Λαζαρίδου και Δημήτρη Καταλειφό) που θα παιζόταν στην Πειραιώς 260, όπου θα παιχθεί (5-7/7) η παράσταση «Ωσμωση», σε σκηνοθεσία Ευριπίδη Λασκαρίδη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ