Παρασκευή 4 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Με ενισχυμένο ΚΚΕ μπορούμε να τους εμποδίσουμε

Στην Αρχιτεκτονική Υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης περιόδευσε χτες ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης, όπου και κάλεσε τους εργαζόμενους να στείλουν μήνυμα αντίστασης με ισχυρό ΚΚΕ.

«Εμείς λέμε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας, δε θα σταματήσουν εδώ» είπε και τόνισε:

«Η ανάπτυξη που ονειρεύονται από τον Ολάντ στη Γαλλία μέχρι τους ντόπιους αναπαραγωγούς αυτής της αντίληψης, αφήνει τους εργαζόμενους, τη λαϊκή οικογένεια, απ' έξω. Οι εξελίξεις είναι τέτοιες σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο που μπαίνει επί τάπητος το θέμα ποια τάξη θα έχει τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια της, ποια τάξη θα έχει τα μέσα παραγωγής για να μπορέσει η ανάπτυξη να λειτουργήσει σε όφελος του λαού, των λαϊκών στρωμάτων. Είναι ευκαιρία, λοιπόν, σε αυτές τις εκλογές να στείλουμε ένα μήνυμα.

Ολες οι άλλες παραλλαγές, που προτείνονται μπροστά στις εκλογές, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να διαχειριστούν τον ήδη χαραγμένο δρόμο που οδηγεί και πάλι στην κατάσταση που βιώνουμε τώρα. Ο δρόμος της ανάπτυξης της χώρας μας περνάει μέσα από το δρόμο της απεμπλοκής από την ΕΕ, περνάει μέσα από την αξιοποίηση του συνόλου των παραγωγικών δυνατοτήτων που έχει η χώρα. Και έχει τέτοιες: Μπορεί να παράγει και να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών της και να εξάγει προϊόντα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι μοναδικά και περιζήτητα. Αυτός ο δρόμος ανάπτυξης δε σημαίνει περιχαράκωση, σημαίνει αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με τους λαούς όλης της υφηλίου.

Σας καλούμε να στηρίξετε τη δύναμη που μπορεί να αντισταθεί γιατί έχει τη θέληση, την πολιτική, αλλά και την πρακτική δυνατότητα να αντισταθεί στα μέτρα που είναι προαποφασισμένα. Ηδη χτες ο πρωθυπουργός υπαγόρευσε τα μέτρα της επόμενης κυβέρνησης. Δεν υπάρχει, λοιπόν, άλλος δρόμος που να περνάει έξω απ' την αντίσταση. Εμείς λέμε ότι με ενισχυμένο ΚΚΕ, ανεξάρτητα αν συνολικά συμφωνείτε με την πρότασή μας ή δε συμφωνείτε, μπορούμε να τους εμποδίσουμε. Σε αυτή τη φάση, το ρεαλιστικό είναι να ενισχύσουμε τις δυνάμεις που μπορούν να αντισταθούν και να εμποδίσουν, να καθυστερήσουμε τα βάρβαρα μέτρα. Στην πορεία, δημιουργώντας άλλες πλειοψηφίες και άλλους συσχετισμούς μπορούμε να διεκδικήσουμε το σύνολο της εξουσίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ