Παρασκευή 4 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΡΟΜΟ
Αυταπάτες και ασύστολα ψέματα

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο protagon.gr, ο Αλ. Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων:

«Τι λέει η πλειοψηφία; Λέει εμείς δεν θέλουμε να βγούμε από την Ευρώπη και το ευρωπαϊκό πλαίσιο. Αλλά δεν θέλουμε και να γίνουμε εξαθλιωμένοι. Θέλουμε να είμαστε ισότιμοι εκεί μέσα, να μας συμπεριφέρονται ως ίσος προς ίσο και να μη μας θεωρούνε δεύτερης διαλογής». Αφήνουμε κατά μέρος την άγνοια (ή συνειδητή διαστρέβλωση) θεμελιακών αρχών της πολιτικής οικονομίας, μεταξύ των οποίων είναι και ο νόμος της ανισόμετρης ανάπτυξης στον καπιταλισμό. Αφήνουμε επίσης κατά μέρος το γεγονός ότι προσπαθεί να πλασάρει την επιθυμία του για πραγματικότητα, παρουσιάζοντας το λαό σαν υπέρμαχο της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, όταν αυτή αποδεδειγμένα απαξιώνεται σε ολοένα και περισσότερες λαϊκές συνειδήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που δίνει μάχη για τη διάσωση της ΕΕ και όχι ο λαός. Το ομολόγησε άλλωστε ο ίδιος ο Τσίπρας σε προχτεσινή του συνέντευξη, λέγοντας πως το κόμμα του προσφέρει περισσότερες εγγυήσεις από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι θα κρατήσει τη χώρα εντός του ευρώ, εντός δηλαδή της ΕΕ, που σε συνέργεια με τους ντόπιους πολιτικούς εκπροσώπους της τσαλαπατάει μισθούς και δικαιώματα στην Ελλάδα και παντού. Την ευρωλαγνεία τους, δηλαδή, προσπαθούν να τη χρεώσουν στο λαό. Για τα υπόλοιπα που λέει, ας απαντήσει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία, ακόμα και η Ολλανδία, από τις μεγαλύτερες οικονομίες της ΕΕ και με αυξημένο ρόλο στα τραπέζια των αποφάσεων, επιβάλλουν στους λαούς τους μέτρα εξίσου αιματηρά με αυτά στην Ελλάδα, χωρίς μάλιστα να υπάρχει μνημόνιο; Κοροϊδεύει το λαό ο Τσίπρας ότι το πρόβλημα περιορίζεται στο μνημόνιο και μόνο, για να βγάλει λάδι την ντόπια πλουτοκρατία, που συμμετέχει στην ΕΕ και θέλει μέτρα όπως αυτά που παίρνονται στις άλλες χώρες για την τόνωση της ανταγωνιστικότητάς της.

Ας δούμε τώρα και την περιβόητη πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για φορολόγηση του πλούτου και πιο συγκεκριμένα την επιβολή στους εφοπλιστές έκτακτης εισφοράς για κάθε πλοίο που διαθέτουν. Αφού διευκρίνισε ότι «δεν θέλω να τους χτυπήσουμε» (σ.σ. τους εφοπλιστές) ρωτήθηκε πώς θα τους φορολογήσει και απάντησε: «Πάρα πολύ απλά. Οποιος δεν φορολογείται ή όποιος δεν τηρεί τους νόμους του κράτους για την φορολογία δεν θα έχει πολιτικά δικαιώματα στην Ελλάδα». Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι έτσι «θα πάρουν τα πλοία τους και θα πάνε στη Λιβερία, θα αλλάξουν σημαίες», ο Τσίπρας απαντάει: «Ωραία. Ας το κάνουνε. Ας το κάνουνε. Θα έχουν όμως φορολόγηση ισχυρή για την υπόλοιπη περιουσία τους στην Ελλάδα». Ανθρακες ο θησαυρός και με τη φορολόγηση των εφοπλιστών. Λέει επί της ουσίας ότι τα καράβια τους δεν μπορεί να τα φορολογήσει και ότι θα επικεντρώσει στη φορολόγηση της υπόλοιπης περιουσίας τους, αν πρώτα τη βρει...

Πάμε τώρα στις τράπεζες. Γι' αυτές δηλώνει ο Αλ. Τσίπρας: «Με αυτά τα 50 δισ. που παίρνουν τώρα για την ανακεφαλαιοποίηση. Και καλά γίνεται αυτό. Διότι οι τράπεζες πρέπει να σταθεροποιηθούν και να μην καταρρεύσουν γιατί αν καταρρεύσουν θα χαθούν και οι καταθέσεις του καθένα από... και τα λοιπά». Αρα, κακή αλλά αναγκαία και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Αυτή άλλωστε είναι απάντηση - κλειδί για κάθε επίδοξο διαχειριστή. Και τέλος ρωτάται: «Αν ήσασταν Γάλλος αριστερός θα ψηφίζατε τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος;». Και απαντά: «Χωρίς αυταπάτες όμως (...) Θα μου πείτε ο Ολάντ θα τα κάνει πράξη; Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε, γι' αυτό σας είπα χωρίς αυταπάτες». Να και η γραμμή για συνεργασία με τη σοσιαλδημοκρατία! Διψάνε για υπουργεία και δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να κάτσουν σε κυβερνητικές καρέκλες. Να τους προγκήξει και στην κάλπη ο λαός. Τίποτα άλλο δεν έχει να περιμένει από μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση, πέρα από ήττα και απογοήτευση την επόμενη κιόλας μέρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ