Παρασκευή 4 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΠΑΣΟΚ
Στρώνει το έδαφος για μισθούς Βουλγαρίας

Επανέλαβε ότι ζητάει πρωτιά για να σχηματίσει κυβέρνηση με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις

Πόλεμος στον πόλεμο της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της, με πανίσχυρο ΚΚΕ, χωρίς να χαθεί λεπτό από τις 7 του Μάη
Πόλεμος στον πόλεμο της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της, με πανίσχυρο ΚΚΕ, χωρίς να χαθεί λεπτό από τις 7 του Μάη
Με ωμούς εκβιασμούς και ψευτοδιλήμματα επιχειρεί ο Ευ. Βενιζέλος να συγκρατήσει τα λαϊκά στρώματα που μαζικά εγκαταλείπουν το ΠΑΣΟΚ θέλοντας να νομιμοποιήσει στην κάλπη τη συνέχιση της βαρβαρότητας και να διασφαλίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στα παζάρια για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Σε διαδοχικές συνεντεύξεις που παραχώρησε χτες, αλλά και στην προεκλογική του ομιλία στη Ρόδο, απείλησε το λαό για μη καταβολή «μισθών και συντάξεων τον Ιούνιο», αν δεν αναδείξουν το ΠΑΣΟΚ «πρώτο κόμμα»(!).

Στην ίδια κατεύθυνση, παρουσίασε για ακόμα μια φορά σαν διακύβευμα των εκλογών το σχηματισμό κυβέρνησης μεταξύ των «φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων των κομμάτων της δεξιάς και της αριστεράς». Αξιοποιώντας ακριβώς τη δεδομένη ευρωενωσιακή ταύτιση τόσο των αστικών κομμάτων όσο και των οπορτουνιστικών και «ανανεωτικών» δυνάμεων, με συνέντευξη του στον «ΑΝΤ1», σημείωσε: «Αν εμείς είμαστε πρώτοι (σ.σ. το ΠΑΣΟΚ), ξέρετε πόσο διαφορετική θα είναι η συμπεριφορά και των συντηρητικών δυνάμεων; Πόσο διαφορετική θα είναι η συμπεριφορά και του κ. Κουβέλη και του κ. Τσίπρα και όλων;».

«Μόνο μια λύση υπάρχει», ισχυρίστηκε ο Ευ. Βενιζέλος, «διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο ΠΑΣΟΚ. Γιατί, μόνο έτσι όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει διαφορετικός δρόμος παρά μόνο ο δρόμος του εθνικού συναγερμού, της συμμαχίας, όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων». Παρουσιάζοντας τους στρατηγικούς και προγραμματικούς στόχους του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, πρόταξε την επιτάχυνση των διαρθρωτικών ανατροπών που συμπεριλαμβάνονται στο μνημόνιο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ντόπιας πλουτοκρατίας.

Στην πραγματικότητα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλεί τα λαϊκά στρώματα να εγκρίνουν με την ψήφο τους την επιβολή μέτρων ύψους τουλάχιστον 12 δισ. ευρώ μέσα την επόμενη διετία. «Εχει καλλιεργηθεί το έδαφος για να χρηματοδοτηθεί το έλλειμμά μας για έναν ακόμη χρόνο, γιατί οι δανειστές μας, η Ευρώπη και το ΔΝΤ, χρηματοδοτούν το έλλειμμά μας για να κάνουμε εμείς πιο ήπια προσαρμογή, πιο φιλική για τους πολίτες και για την ανάπτυξη», ισχυρίστηκε ο Ευ. Βενιζέλος, προκαλώντας ωμά το χρεοκοπημένο λαό.

Χρειάζεται να «αποκτήσουμε ανταγωνιστική οικονομία», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επιβεβαιώνοντας τη μετεκλογική θύελλα, σημείωσε ότι το μνημόνιο ζητά από την επόμενη κυβέρνηση να λάβει «υπ' όψιν ότι οι χαμηλοί μισθοί τής Βουλγαρίας έχουν οδηγήσει πολλές ελληνικές επιχειρήσεις στη Βουλγαρία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ