Τετάρτη 2 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απεργία διαρκείας στο Ωδείο Αθηνών

Σε απεργία διαρκείας προχωρά ο Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού Ωδείου Αθηνών, από σήμερα (2/5), διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων των καθηγητών του Ωδείου, που είναι επί δύο χρόνια απλήρωτοι. Εχοντας εξαντλήσει πλέον κάθε όριο υπομονής, ο Σύλλογος καλεί σήμερα (7.30 μ.μ.), στο χώρο του Ωδείου, όλους τους εργαζόμενους, διδάσκοντες και διοικητικούς, τους σπουδαστές, γονείς και κάθε ενδιαφερόμενο, σε ενημερωτική συγκέντρωση για την κατάσταση. Στο κάλεσμα του Συλλόγου, μεταξύ άλλων σημειώνεται: «Εδώ και πάνω από 16 χρόνια δεν πήραμε ποτέ μισθό στην ώρα του. Πάντα υπήρχε καθυστέρηση 2-4 μηνών, κάποτε και 6! Αλλά τα τελευταία χρόνια η μη καταβολή των μισθών ξεπέρασε κάθε όριο ανθρώπινης ανοχής! Το διδακτικό προσωπικό εργάζεται αμισθί στο Ωδείο Αθηνών από το 2010! Ως πότε όμως; Πόσο θα αντέξουμε ακόμη στο όνομα του λειτουργήματος της διδασκαλίας και της τέχνης το τσαλαπάτημα των ζωών μας; (...) Περίπου 2.000.000 ευρώ το χρέος σε μισθοδοσία και εργοδοτικές εισφορές και ποιος ξέρει πόσα άλλα χρέη»... Την ίδια ώρα οι μαθητές συνεχίζουν να πληρώνουν δίδακτρα!

Αναφέρεται επίσης πως «η Επιθεώρηση Εργασίας κάνοντας έλεγχο στα οικονομικά του Ωδείου το Μάιο του 2010 δεν βρήκε επαρκείς τις εξηγήσεις για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων και προχώρησε σε μήνυση. Διεκδικήσεις εργαζομένων μέσω ασφαλιστικών μέτρων, τους δικαίωσαν, παρ' όλα αυτά μεγάλο μέρος αυτών παραμένει ανεξόφλητο. Οι επισχέσεις εργασίας μερίδας εργαζομένων άφησαν αδιάφορη τη διοίκηση του Ωδείου, η οποία την τελευταία στιγμή και αιφνιδιαστικά αποφάσισε (και ενώ δεν φρόντισε να λύσει το πρόβλημα της παροχής μαθημάτων στα παιδιά) να μην αφήσει τους μαθητές να δώσουν εξετάσεις».

Καταγγέλλεται ακόμη, πως σε εκκλήσεις του Συλλόγου εδώ και χρόνια για να βρεθεί λύση «συναντήσαμε πόρτες ερμητικά κλεισμένες και το χειρότερο, κλίμα τρομοκρατίας, απολύσεις και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το διδακτικό προσωπικό του ωδείου. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, αν και υπέγραψαν συμβάσεις με έναρξη την 1/10/11 και αν και διδάσκουν από τότε, είδαν, όταν παρέλαβαν τις συμβάσεις τους, αλλοιωμένες τις ημερομηνίες έναρξης σε 1/2/12 ή 22/2/12 ή 14/3/12 κλπ!!!!!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ