Σάββατο 29 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απλήρωτοι οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί

Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται από τον Οκτώβρη, ζητούν οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, οι οποίοι από την περασμένη Δευτέρα προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσαν χτες εκπρόσωποι του Συλλόγου Εκτάκτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού, παρουσία και του προέδρου του ΤΕΙ Π. Καρακολτσίδη, ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχίσουν την επίσχεση μέχρι να πληρωθούν, ενώ παράλληλα θα σχεδιάσουν και δυναμικές κινητοποιήσεις.

Οι έκτακτοι στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης είναι 1.050, πολλοί από τους οποίους δουλεύουν με αυτό το καθεστώς για 10 και 15 χρόνια. Καλύπτουν το 75% του προσωπικού και στην πραγματικότητα χωρίς αυτούς το ΤΕΙ δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Οπως αναφέρθηκε, το πρόβλημα γιγαντώθηκε εξαιτίας της μείωσης των κονδυλίων στο πλαίσιο της πολιτικής περικοπών και υποχρηματοδότησης συνολικότερα της Παιδείας. Στο ΤΕΙ η χρηματοδότηση μειώθηκε αρχικά 10% το 2009, 30% το 2010 και 30% για το 2011. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, σήμερα το ίδρυμα να έχει ένα έλλειμμα της τάξεως των 2,5 εκατ. ευρώ.

Θυμίζουμε ότι ήδη από την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά επιβλήθηκαν μειώσεις στους μισθούς τους, οι οποίοι παρέμεναν σταθεροί από το 2002. Στο τρέχον ακαδημαϊκό έτος επανήλθαν στις 6μηνες συμβάσεις.

Τη συμπαράσταση στον αγώνα των εκτάκτων έχει δηλώσει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικού Προσωπικού, καθώς και από το Συμβούλιο του ΤΕΙ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ