Σάββατο 29 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Εμείς τη δουλειά μας

Τα αστικά Μέσα Ενημέρωσης, αναπαράγοντας τα όσα λέει η κυβέρνηση για τη φετινή παρουσία του Γ. Παπανδρέου στο Νταβός, υποστηρίζουν με ενθουσιασμό ότι η εικόνα και το κλίμα απέναντι στην ελληνική αντιπροσωπεία είναι εντελώς διαφορετικά. Από εκεί, λέει, που πέρσι κοιτούσαν γεμάτοι επιφυλάξεις, τούτη τη χρονιά σχεδόν θαυμάζουν τους κυβερνήτες της χώρας και τον πρωθυπουργό. Το ίδιο ακριβώς κάνουν και τα διάφορα κλιμάκια της τρόικας που αδιάλειπτα πλέον επισκέπτονται τη χώρα και ελέγχουν το πώς υλοποιούνται οι συμφωνίες που έχουν κάνει με την ελληνική κυβέρνηση.

Τα πάντα κινούνται φυσιολογικά και μέσα στην απόλυτη λογική τους. Οι επικεφαλής των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στο Νταβός και τα επιτελεία φορέων της οικονομικής ολιγαρχίας σαν την ΕΕ και το ΔΝΤ, αυτό δα έλειπε να μην εκφράζουν την ευαρέσκειά τους προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Την κυβέρνηση που κατάφερε να επιταχύνει την αντιλαϊκή επίθεση με ρυθμούς που δεν το διανοούνταν καν τα επιτελεία του διεθνούς κεφαλαίου. Την κυβέρνηση που μέσα σε ένα χρόνο όχι μόνο ανέτρεψε τα δεδομένα δεκαετιών, αλλά ενίσχυσε το οπλοστάσιο της οικονομικής ολιγαρχίας με ένα πλαίσιο νόμων και ρυθμίσεων, που η υλοποίησή τους και μόνο αποτελεί πρώτης τάξεως στήριγμα για το κεφάλαιο. Οχι μόνο για σήμερα, αλλά και για την μετά την κρίση εποχή.

Η αντιλαϊκή πρέσα της κυβέρνησης λειτουργεί σε όλο το φάσμα των οικονομικών και κοινωνικών σχέσεων, προκαλώντας ριζικές ανατροπές σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας της εργατικής τάξης και των άλλων εργαζομένων του τόπου. Η απλή καθήλωση των μισθών και του μεροκάματου δεν είναι πλέον αρκετή για το κεφάλαιο. Γι' αυτό η κυβέρνηση καταργεί συλλογικές συμβάσεις. Μαζικοποιεί τις ελαστικές μορφές απασχόλησης. Ευνοεί την εκ περιτροπής εργασία. Χρηματοδοτεί, ουσιαστικά, με την κάλυψη των εργοδοτικών εισφορών, τη μαύρη εργασία. Σπέρνει τη μαζική ανεργία, οδηγώντας εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά στην απόγνωση. Μειώνει δραστικά τις συντάξεις. Επιταχύνει την εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας και καλεί τις ασφαλιστικές εταιρείες να κάνουν παιχνίδι, προωθώντας στην αγορά νέα προϊόντα. Κλείνει τους παιδικούς σταθμούς και συγχωνεύει τα σχολεία. Φουσκώνει τα πορτοφόλια των καπιταλιστών με κίνητρα, φοροαπαλλαγές και αναθέσεις δημόσιων έργων και παραγγελιών. Παραδίνει βορά στο μεγάλο κεφάλαιο δεκάδες επαγγέλματα που ασκούσαν κατηγορίες αυτοαπασχολουμένων, που τους προλεταριοποιεί, ανοίγοντας πεδία κερδοφορίας στα μονοπώλια. Στα όνομα της ανάπτυξης που οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου. Είναι, λοιπόν, απόλυτα λογικό τα επιτελεία των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και της τρόικας να χειροκροτούν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Τη δουλειά τους κάνει.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν τη δική τους δουλειά. Να παλέψουν για τα δικά τους συμφέροντα. Οχι απλά να γυρίσουν την πλάτη σε κυβέρνηση και τρόικα, αλλά να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της αντίστασης σε αυτήν την πολιτική και τους εκφραστές της. Να ενωθούν με τις αγωνιστικές λαϊκές δυνάμεις στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, στην ΠΑΣΥ, στην ΠΑΣΕΒΕ, στο ΜΑΣ, στην ΟΓΕ για να γίνει το κίνημα της αντεπίθεσης πιο μαζικό, πιο ρωμαλέο, πιο αποφασιστικό. Για να γίνουν οι αγώνες του λαού μας πιο αποτελεσματικοί, στην κατεύθυνση της οριστικής ανατροπής της πολιτικής των μονοπωλίων και της εξουσίας τους.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ