Σάββατο 28 Απρίλη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗΣ
Θα νικήσει ο λαός, με το ΚΚΕ μπροστάρη

MotionTeam

«Το ΚΚΕ ενισχυμένο και εκλογικά θα αποτελέσει την εμπροσθοφυλακή για να μπορέσει το λαϊκό κίνημα να γίνει δύναμη ανατροπής», σημείωσε ο Κώστας Σταμπολίδης, υποψήφιος βουλευτής Κοζάνης, μιλώντας χτες το απόγευμα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Χαραυγή.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Τα μνημόνια είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που διαμορφώνεται στα πλαίσια της ΕΕ από τις χώρες - μέλη της ΕΕ, τις αστικές κυβερνήσεις τους με τη σύμφωνη γνώμη και της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Αρα η διαχωριστική γραμμή είναι η θέση απέναντι στην ΕΕ, την Συνθήκη του Μάαστριχτ και τις υπόλοιπες αποφάσεις της. Κριτήριο για την εργατική τάξη και τα υπόλοιπα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι η θέση απέναντι στην ΕΕ, η οποία είναι δημιούργημα των μονοπωλίων με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας τους σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού.

Οι λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις λειτουργούν ως αναχώματα και θα αποτελέσουν τους εταίρους για "κεντροαριστερές" ή "κεντροδεξιές" κυβερνήσεις αλλά και για "αριστερές" κυβερνήσεις με πυρήνα τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του Καμμένου. Ολα αυτά τα "εναλλακτικά" σενάρια σύμφωνα με τις διακηρύξεις τους, για αναδιαπραγμάτευση των μνημονίων, αναδιανομή του εισοδήματος κ.τ.λ., είναι ενταγμένα στην προσπάθεια αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος, στα πλαίσια διαχείρισης του καπιταλισμού.

Εμείς δεν υποσχόμαστε ότι με ένα ανεβασμένο ΚΚΕ θα λυθούν ως διά μαγείας τα προβλήματα του λαού. Ανεβασμένο ΚΚΕ συμβάλλει στην αναπτέρωση της αισιοδοξίας και ελπίδας του λαού, συμβάλλει στη ριζοσπαστικοποίηση της συνείδησης. Αλλά κυρίως επειδή η μάχη θα κριθεί στην οργάνωση και την πάλη των εργαζομένων, το ΚΚΕ ενισχυμένο και εκλογικά αποτελεί ισχυρή εμπροσθοφυλακή για να μπορέσει το λαϊκό κίνημα να γίνει δύναμη αποτροπής των χειρότερων που έρχονται και πάνω από όλα δύναμη ρήξης και ριζικής ανατροπής. Μπορεί ο λαός να μας εμπιστευτεί, γιατί θέλουμε να τον κάνουμε πρωταγωνιστή. Θα νικήσει ο λαός, με το ΚΚΕ μπροστάρη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ