Σάββατο 28 Απρίλη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΡΙΠΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΕΡΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ΓΙΑ «ΣΤΑΘΕΡΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ»: «Την ανάγκη να υπάρξει ισχυρή εντολή του ελληνικού λαού στις εκλογές για τη μεγάλη ανατροπή επεσήμανε ο Αντώνης Σαμαράς καλώντας τους πολίτες να επιλέξουν τη σταθερότητα και όχι τη στασιμότητα» (το θέμα στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΓΙΑ «ΕΝΕΡΓΟ ΓΗΡΑΝΣΗ»: «Σήμερα αυτό που προέχει είναι (...) το "όλον" ΠΑΣΟΚ να βγει μπροστά για να δώσει τη μάχη ψήφο ψήφο σε όλη την Ελλάδα. Η χώρα έχει ανάγκη από την ενεργό παρουσία του στη πολιτική ζωή» (η εντολή από τα ΝΕΑ).

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: «Ανοιχτός να δεχθεί "χέρι βοηθείας" από τον Πάνο Καμένο στο ενδεχόμενο που προκύψει κυβέρνηση της Αριστεράς εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας επικαλούμενος τις ιστορικές στιγμές που περνά ο τόπος» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).

ΕΞΩ ΚΑΛΑ ΠΑΝΕ: «Μοιάζει με θαύμα (...) ηγέτες που με φανατισμό έθυαν στη λιτότητα και τη θεωρούσαν φάρμακο για κάθε οικονομική νόσο, αιφνιδίως γνώρισαν την ανάπτυξη και την ερωτεύτηκαν. Να δείτε που σιγά σιγά θα εξελιχθεί σε παράφορο έρωτα (...) Θυμηθείτε το. Αυτό που τώρα φαντάζει ως ένα αταίριαστο ζευγάρι (Μέρκελ, Ολάντ), στο τέλος θα αποκαταστήσει πλήρως τη λειτουργία του γαλλογερμανικού άξονα» (στο ΕΘΝΟΣ).

ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ: «Ο ενθουσιασμός με τον οποίο πολλοί στην Ελλάδα βλέπουν την πιθανότητα νίκης του Φρανσουά Ολάντ στις γαλλικές εκλογές και την πιθανή αναδιαπραγμάτευση του Δημοσιονομικού Συμφώνου θυμίζει τις εποχές που οι Ελληνες στήριζαν τις ελπίδες τους στον ένα ή τον άλλο υποψήφιο στις αμερικανικές εκλογές, πιστεύοντας ότι αυτός θα έλυνε τα εθνικά μας θέματα. Το 1972, ο Μακγκόβερν θα έδιωχνε τη χούντα· το 1976, ο Κάρτερ θα έδιωχνε τους Τούρκους από την Κύπρο· ο Κλίντον θα έλυνε το Κυπριακό· ο Ομπάμα θα ήταν φυσικός σύμμαχος των Ελλήνων (...) Πράγματι, φίλοι και εχθροί έπαιξαν καίριο ρόλο στην Ιστορία μας. Αλλά ποτέ δεν πέτυχαν κάτι χωρίς την αποφασιστική συνδρομή των Ελλήνων, είτε για καλό είτε για κακό» (από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ