Σάββατο 28 Απρίλη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΓΥΡΝΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΜΜΕ
Θα σπάσουν τα μούτρα τους

Ενας από τους πλέον φανατικούς υπερασπιστές της αστικής βαρβαρότητας, του καπιταλισμού των 200 ευρώ στους γέροντες, των 429 ευρώ στους εργάτες, των 1,5 εκατομμυρίων ανέργων, των υποσιτισμένων παιδιών, ο Πάσχος Μανδραβέλης της «Καθημερινής», σε προχτεσινό του άρθρο, αναφέρεται στην απόφαση του ΚΚΕ να κάνει την προεκλογική του συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, κόντρα στην απαγόρευση της δημοτικής αρχής Μπουτάρη. Γράφει: «Για το ΚΚΕ, όμως, δημοκρατία είναι να παίρνει την κρατική επιδότηση χωρίς να δίνει λογαριασμό ή να ανατρέπει διά τραμπουκισμών τις αποφάσεις της πλειοψηφίας. Ετσι το κόμμα (ένα είναι...) αποφάσισε να προσβάλει τις αποφάσεις των δημοτών της Θεσσαλονίκης».

Ο Μανδραβέλης κάνει λαθροχειρία, ταυτίζοντας τον Μπουτάρη με τους δημότες - δηλαδή τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης -, για να νομιμοποιήσει την αντιδραστική πολιτική του. Εκτός αν νομίζει ότι οι δημότες αποφάσισαν μόνοι τους να επιβάλουν νέους ληστρικούς φόρους στον εαυτό τους και ότι δεν τους επέβαλε η διοίκηση Μπουτάρη (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ), όπως η προηγούμενη Παπαγεωργόπουλου (ΝΔ). 'Η νομίζει ότι οι δημότες, ανάμεσα στους οποίους και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο δήμο, αποφάσισαν από μόνοι τους να απολυθούν και δεν τους απέλυσε η πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εν πάση περιπτώσει...

Αφού αναλύει την πεμπτουσία της αστικής δημοκρατίας - δηλαδή κατά τον Μανδραβέλη, ό,τι πει η κυβέρνηση, η δημοτική αρχή, γενικά το αστικό κράτος και το σύστημα και σκασμός - χαρακτηρίζει «κομμουνιστική συνωμοσιολογία» τη διαπίστωση του ΚΚΕ: «Η απαγόρευση των συγκεντρώσεων προετοιμάζει το κλίμα γενικότερων απαγορεύσεων και καταστολής...». Λες και δεν ξέρει ότι ήδη τρέχουν τα σχέδια για την Αθήνα, για απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο, με το ίδιο πρόσχημα που χρησιμοποιεί και ο Μπουτάρης, ότι θίγεται η οικονομική δραστηριότητα. Δηλαδή, στο γύψο το κίνημα, επειδή τάχα οι πορείες και οι συγκεντρώσεις φταίνε για τα κεσάτια στα μαγαζιά και τη μείωση της τουριστικής κίνησης. Πολύ περισσότερο στη Θεσσαλονίκη, όπου στην πλατεία Αριστοτέλους σπάνια γίνονται συγκεντρώσεις, πέρα από μια δυο το χρόνο!

Μεταξύ άλλων, κλείνει ο Μανδραβέλης: «Εδώ, όμως, μπαίνει ένα ερώτημα για τα γεροντοπαλίκαρα και τις γεροντοκόρες του Περισσού: ποιος τους έδωσε την αποκλειστική αντιπροσωπεία των λαϊκών δικαιωμάτων; Γι' αυτόν τον λόγο δεν κάνουμε εκλογές; Γι' αυτό δεν ορίζουμε κυβέρνηση ή δήμαρχο;». Τίποτα από αυτά δεν είναι γραφικά. Είναι ακριβώς η ουσία που η αστική τάξη και τα όργανά της, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα αστικά ΜΜΕ, προσπαθούν να περάσουν στη συνείδηση του λαού. Του λένε δηλαδή: Ψήφισες, πάει και τελείωσε. Αν κάτι σε θίγει, αν η ζωή σου τσακίζεσαι, αν αυτοί που εξέλεξες σε χαντακώνουν, περίμενε τις επόμενες εκλογές να μας το πεις και μη διεκδικείς, μην αγωνίζεσαι, μην αμφισβητείς, μην κάνεις ανυπακοή και μην προσπαθείς να ανατρέψεις αποφάσεις σε βάρος σου. Γίνε ραγιάς, σκάσε και δούλευε υπάκουα. Τέτοιο λαό θέλουν. Δεν πρόκειται όμως ποτέ να τους γίνει το χατίρι. Ισχυρό ΚΚΕ για να σπάσουν τα μούτρα τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ