Παρασκευή 13 Απρίλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Διαδήλωσαν στο πλευρό των εργαζομένων στην ανακύκλωση

Μαζική ήταν η συμμετοχή στη χτεσινή κινητοποίηση
Μαζική ήταν η συμμετοχή στη χτεσινή κινητοποίηση
Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η εργοδοσία εναντίον των εργαζομένων στο εργοστάσιο Ανακύκλωσης στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, η εταιρεα ΕΠΑΝΑ ΑΕ (συμφερόντων Μπόμπολα), για να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική. Βασικό επιχείρημα της εργοδοσίας είναι ότι οι μειώσεις των μισθών κατά 22% (ενάντια στις οποίες παλεύουν οι εργαζόμενοι απεργώντας εδώ και 14 μέρες, ζητώντας και ανάκληση των πρόσφατων απολύσεων) είναι εφαρμογή του νόμου που ψήφισε η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ οπότε είναι νόμιμες και γι' αυτό οι εργαζόμενοι θα πρέπει να τις αποδεχτούν και να γυρίσουν στη δουλειά τους.

Ωστόσο, αν η εργοδοσία δηλώνει αποφασισμένη να αξιοποιήσει όλα τα όπλα που της προσφέρουν οι αστικές κυβερνήσεις, οι εργάτες δηλώνουν από την πλευρά τους ότι θα συνεχίσουν να παλεύουν για το δίκιο τους με όπλο την αλληλεγγύη της τάξης τους και τη συσπείρωση στα συνδικάτα και το ΠΑΜΕ. Αυτό ήταν και το μήνυμα που έστειλε η συγκέντρωση που οργάνωση η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ έξω από τα δικαστήρια, με τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων από διάφορους κλάδους που εξέφρασαν έμπρακτα την εργατική αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των απεργών. Με συνθήματα όπως «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» και «εδώ - εδώ γιατί εμείς δε ζούμε με 400 ευρώ» οι απεργοί και όλοι εργαζόμενοι που συμμετείχαν έκαναν καθαρό ότι δεν πρόκειται να λυγίσουν, θα συνεχίσουν τη μάχη μαζί με το σωματείο τους - την ΕΙΥΗ και το ΠΑΜΕ μέχρι τη νίκη, γιατί ακριβώς δεν έχουν πλέον τίποτα να χάσουν.

Με ανακοίνωσή της, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και η σωματειακή επιτροπή στο εργοστάσιο τονίζει, μεταξύ άλλων: «Αυτοί που θησαυρίζουν τόσα χρόνια από τον ιδρώτα των εργατών, αυτοί που αξιοποιούν τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια για να βγάζουν κέρδος, αυτοί που αξιοποιούν όλο το νομικό οπλοστάσιο που τους χάρισε η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. ) για να ξεζουμίσουν ολοένα και περισσότερο τους εργάτες, έρχονται σήμερα να μας πουν ότι ο αγώνας που δίνουν αυτοί οι 41 εργαζόμενοι για να εξασφαλίσουν αυτά τα ψίχουλα των 751 ευρώ μεικτών που προβλέπει η ΕΓΣΣΕ είναι παράνομος και πρέπει να κατασταλεί». Και ακολούθως προσθέτει: «Εμείς όμως πήραμε τις αποφάσεις μας: Απέναντι στο νόμο του κεφαλαίου αντιτάσσουμε το νόμο του εργάτη ! Σηκώσαμε το κεφάλι μας και διεκδικούμε την αξιοπρέπειά μας και τον ιδρώτα μας. Γι' αυτό μας σέρνει σήμερα η εργοδοσία στα δικαστήρια».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ