Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Απρίλη 2012 - 1η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11233

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Προκλητική εγκύκλιος στρέφεται ενάντια στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων

ΣΕΛ.  14
ΣΕ ΚΑΛΠΑΣΜΟ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΕΡΓΙΑ
ΚΚΕ: Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων, σταθερή δουλειά για όλους

ΣΕΛ.  11

ΙΣΧΥΡΟ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΙΟ με υπερψήφιση του ΚΚΕ

Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε ραδιοφωνικό σταθμό

Αυτός που καθορίζει τις εξελίξεις, αν θα είναι λιγότερο ή περισσότερο θετικές, είναι ο λαός. Αυτές οι εκλογές, δε θα δώσουν την επομένη μέρα λύση στα προβλήματα, διέξοδο για λαϊκή διακυβέρνηση, γιατί δεν είναι ανάλογο το επίπεδο της λαϊκής πάλης - αυτή μπορεί να δώσει τέτοια διέξοδο. Μπορεί όμως να υπάρχει μία νίκη του λαού που θα του δώσει τη δυνατότητα να ελπίζει για λύση. Γι' αυτό οι κάλπες πρέπει να δείξουν ότι ο λαός αποκτά μαχητικότητα σε μεγαλύτερο εύρος από ό,τι σήμερα, ότι μετατρέπει την αγανάκτηση σε πολιτική κατεύθυνση και ότι δεν περιορίζεται να διατρανώνει το δίκιο του, αλλά είναι αποφασισμένος να το διεκδικήσει. Και μπορεί να εκφραστεί μέσα από την υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  6   -   7

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Πλημμύρισε αλληλεγγύη για αγωνιστική «Ανάσταση»

ΠΑΜΕ: Η ενίσχυση των χαλυβουργών είναι χρέος του λαού απέναντι στα παιδιά του

Πλημμύρισε «πασχαλινή» αλληλεγγύη χτες η πύλη του εργοστασίου της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», όπου οι απεργοί χαλυβουργοί είδαν και πάλι μπροστά στις γιορτινές μέρες ότι δεν είναι μόνοι τους.


ΣΕΛ.  3

Η μοναδική ελπίδα

Μέχρι τώρα ένα μεγάλο μέρος των εργατοϋπαλλήλων πίστευε ότι περιφέροντας την ψήφο του από τη ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ και από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ θα είχε μια κυβέρνηση λιγότερο κακή από την προηγούμενη. Τώρα, αυτή η διαφορά δεν υπάρχει ανάμεσά τους. Και τα δύο κόμματα αντιπροσωπεύουν συμφορά για το λαό. Ταυτόχρονα, κακός σύμβουλος για το λαό είναι οι διακηρύξεις ορισμένων κομμάτων που υποστηρίζουν ότι μπορεί να προκύψει από τις εκλογές μια κυβέρνηση που θα καταργήσει το μνημόνιο. Λένε κυριολεκτικά ψέματα! Μπροστά μας έχουμε τη δανειακή σύμβαση, όπως και το μνημόνιο με τους εφαρμοστικούς του νόμους, που επιβάλλουν νέα βάρβαρα μέτρα και θα εφαρμόζονται για 30 χρόνια, ως το 2042. Και επίσης απαγορεύεται η επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης. Αυτοί που μπορούν να την αλλάξουν, είναι η ΕΕ, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ, αν κάτι δεν πάει καλά με την αποπληρωμή των δανείων. Τότε οι δανειστές έχουν δικαίωμα να ζητήσουν επιστροφή όλων των χρημάτων που έχουν δανείσει, που δεν τα πήρε ο λαός αλλά οι τράπεζες, οι επιχειρηματίες, μαζί με τους τόκους. Και αν η Ελλάδα δεν μπορεί να τα δώσει, έχουν δικαίωμα να κατασχέσουν, δημόσια γη, λιμάνια, αεροδρόμια, ορυκτό πλούτο, τα πάντα. Αυτά, τα άλλα κόμματα δεν τα λένε. Αρα ποια επαναδιαπραγμάτευση; Ο λαός έχει απέναντί του την εξουσία των μονοπωλίων στην Ελλάδα και στην ΕΕ. Οσο δραματικό είναι να υποστεί κανείς το φόβο του διλήμματος της ισχυρής αστικής κυβέρνησης ή ακυβερνησία, άλλο τόσο δραματικό είναι να υποστεί τον κίνδυνο μιας αυταπάτης περί προοδευτικής κυβέρνησης, που θα φέρει και την πιο μεγάλη απογοήτευση. Ισχυρό ΚΚΕ και πάνω από όλα ισχυρό εργατικό λαϊκό κίνημα είναι η άμεση λύση και η μοναδική ελπίδα προς τα εμπρός.



ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Να απελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι στο Ισραήλ

ΣΕΛ.  17
ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Κραδασμοί σε Ισπανία και Ιταλία

Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα κρύβουν από το λαό ότι η κρίση στην Ευρωζώνη βαθαίνει και ότι η λυκοσυμμαχία της ΕΕ, λόγω των αντιθέσεων και των αδιεξόδων της που οξύνονται, όλο και πιο γρήγορα οδεύει προς τη διάσπαση ή την εκδίωξη αδύναμων χωρών.


ΣΕΛ.  9
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ
Κάλεσμα ξεσηκωμού

ΣΕΛ.  3
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»
Συνθήκες εργασιακής ζούγκλας

ΣΕΛ.  24
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Θετικό αποτέλεσμα για οικοδόμους και υπαλλήλους

ΣΕΛ.  11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ