Παρασκευή 13 Απρίλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΤΕΛ
Η ΠΑΣΚΕ σταμάτησε ξανά την απεργία

Οπως και τον Οκτώβρη του 2011 έτσι και χτες η συνδικαλιστική πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ) στην Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφορές (ΟΣΜΕ) σταμάτησε στις 4 χτες το απόγευμα την κινητοποίηση των εργαζομένων στα ΚΤΕΛ, αν και υπήρχε απόφαση για 24ωρη απεργία.

Στο πλαίσιο της απεργίας είχε αποκλειστεί από τους εργαζόμενους ο σταθμός στον Κηφισό. Οι εργαζόμενοι απήργησαν ενάντια στις απολύσεις συναδέλφων τους και στην ενέργεια των ιδιοκτητών των ΚΤΕΛ να καταγγείλουν τη ΣΣΕ με στόχο να την καταργήσουν.

Η ΠΑΣΚΕ για να σταματήσει την απεργία ισχυρίστηκε ότι δε χρειάζεται να συνεχιστεί άλλο γιατί οι ιδιοκτήτες πήραν το αγωνιστικό μήνυμα που έστειλαν οι εργαζόμενοι! Είχε και νωρίτερα προσπαθήσει να τη σταματήσει - χωρίς επιτυχία - με το εξής τέχνασμα: Ενώ οι ιδιοκτήτες είχαν καλέσει σε διάλογο την Ομοσπονδία, βγήκε η ΠΑΣΚΕ και είπε ότι θα θέσει όρους για να σταματήσει η απεργία. Ο όρος αυτός αποκαλύφθηκε ύστερα από την επιμονή του Γ. Μαστραγγελή, εκπροσώπου των ταξικών δυνάμεων, της ΔΑΣ, και ήταν ότι η απεργία θα σταματήσει αν οι ιδιοκτήτες αποσύρουν την καταγγελία της ΣΣΕ. Το γεγονός αυτό καταγγέλθηκε από τον Γ. Μαστραγγελή ο οποίος τόνισε ότι βασικό ζήτημα είναι και η ανάκληση όλων των απολύσεων αλλά και η καταγγελία της ΣΣΕ.

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες είχαν στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό με πούλμαν να δέχονται επιβάτες έξω από το σταθμό και να τα οδηγούν οι ίδιοι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ