Τρίτη 3 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στο πλευρό των εργαζομένων και των μικροκαταθετών

Συνάντηση με το Σύλλογο Εργαζομένων Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Συνάντηση είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Αντικείμενο της συνάντησης η κατάσταση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ), το οποίο ύστερα από το «κούρεμα» των ομολόγων που διαθέτει παρουσιάζει ζημιές 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με το Σύλλογο. Η κατάσταση αυτή θέτει ζήτημα επιβίωσης του ίδιου του ΤΤ, απειλεί τις καταθέσεις των λαϊκών νοικοκυριών και ανοίγει το δρόμο για την πλήρη παράδοσή του στους ιδιώτες.

Μετά τη συνάντηση, η Αλ. Παπαρήγα έκανε την εξής δήλωση:

«Οι εξελίξεις και οι απειλές που υπάρχουν γύρω από τα προβλήματα που αφορούν τους μικροκαταθέτες και τους εργαζόμενους στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η ιδιωτικοποίηση ή η εξαγορά, επιβεβαιώνουν αυτό που είχαμε πει ότι μέσα από το κούρεμα επιχειρείται, πέρα από το να πληγούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, η προώθηση των πιο μεγάλων και ισχυρών συμφερόντων. Με τις εξαγορές και συγχωνεύσεις θα πάμε στο σύστημα: Δύο μεγάλοι τραπεζικοί όμιλοι. Πράγμα που θα δημιουργήσει και ανεργία και απειλή προς τις λαϊκές καταθέσεις και κυρίως στα δάνεια που έχουν πάρει οι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αλλά και από τους άλλους τραπεζικούς ομίλους.

Εμείς θα σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων και των μικροκαταθετών και θα επιδιώξουμε εν πάση περιπτώσει να αποκαλυφθούν πιο έγκαιρα τα σχέδια που υπάρχουν για το Ταμιευτήριο, για την Αγροτική Τράπεζα, όπου φαίνεται ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει βορά στα πιο ισχυρά τραπεζικά συμφέροντα».

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γ. Σίδερης, διατύπωσε το αίτημα «να γίνει άμεση ανακεφαλαιοποίηση του ΤΤ από το βασικό του μέτοχο (σ.σ. το Ελληνικό Δημόσιο)» και τόνισε ότι οι ζημιές, που είναι πρόσκαιρες, «δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν σαν άλλοθι, ώστε το ΤΤ να περάσει στα χέρια των ιδιωτικών τραπεζών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ