Τρίτη 3 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ «FOKAS»
Οργανώνονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ενωμένοι και συσπειρωμένοι στο σωματείο τους, την Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «FOKAS» στη Θεσσαλονίκη, δίνουν τη μάχη για να αποκρούσουν την εργοδοτική επίθεση. Το περασμένο Σάββατο, από τις 11 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι με πρωτοβουλία της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων και της Επιτροπής των εργαζομένων της «FOKAS», πραγματοποιήθηκε αποκλεισμός των τριών μεγάλων καταστημάτων της επιχείρησης. Πρωτόγνωρα μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων, που ξεπέρασαν την τρομοκρατία της εργοδοσίας, άφησαν τα πόστα τους και στάθηκαν μπροστά στις πόρτες των καταστημάτων. Οι ίδιοι ενημέρωναν τους πελάτες για την επίθεση που δέχονται από την εργοδοσία και τους καλούσαν να σταθούν στο πλευρό τους.

Η εργοδοσία, έχει θορυβηθεί από τις αγωνιστικές αντιδράσεις των εργαζομένων και χτες προσπάθησε να εμφανίσει αλλαγή στα σχέδιά της. Πρότεινε 4ημερη εκ περιτροπής εργασία στους εργαζόμενους στις αποθήκες και το λογιστήριο και ατομική σύμβαση με μείωση του ωραρίου εργασίας από 8ωρο σε 6ωρο στους εργαζόμενους στα καταστήματα, δηλαδή, σε κάθε περίπτωση, μείωση μισθών κατά 25%.

Στην Αθήνα, οι συστηματικές παρεμβάσεις όλο το προηγούμενο διάστημα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καθώς και της Γραμματείας Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ έδωσε τους πρώτους σημαντικούς «καρπούς» με τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα των Εργαζομένων στην επιχείρηση. Ετσι, χτες μέλη της Επιτροπής Αγώνα μαζί με στελέχη του κλαδικού συνδικάτου πραγματοποίησαν παρέμβαση στη διεύθυνση του καταστήματος από την οποία και απαίτησαν να πάρει άμεσα πίσω το άθλιο μέτρο που έχει ήδη επιβάλλει στους νέους κάτω των 25 ετών με υπαγωγή των μισθών στους στην ΕΓΣΣΕ, δηλαδή στα 511 ευρώ μικτά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ