Τρίτη 3 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Απολύσεις 300 εργαζομένων και μειώσεις 45% των μισθών

Σχέδια για τη μείωση του προσωπικού κατά 300 άτομα με την ταυτόχρονη μείωση των μισθών κατά 40% σχεδιάζει το «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο» (ΩΚΚ), για να «είναι -σύμφωνα με το σκεπτικό της συγκυβέρνησης και της Διοίκησης- το νοσοκομείο βιώσιμο».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου των εργαζομένων στις 29.3.2012, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος επισκέφθηκε το ΩΚΚ και συμμετείχε στη συνεδρίαση του έκτακτου Διοικητικού Συμβούλιο του Κέντρου, με αντικείμενο τα οικονομικά του ΩΚΚ. Η πρόταση, όπως καταγγέλλει το σωματείο, ήταν να απολυθούν 300 συνάδελφοι από το μη ιατρικό προσωπικό και 35 από το ιατρικό, οι υπηρεσίες που θα καταργηθούν θα καλυφθούν από εξωτερικά συνεργεία. Ακόμα, έγινε πρόταση να περικοπεί η μισθοδοσία όλων των εργαζομένων του ΩΚΚ κατά 45%, μετά τη λήξη της επιχειρησιακής σύμβασης, η οποία έχει υψηλότερες αμοιβές απ' την κλαδική σύμβαση της Ομοσπονδίας. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει το Σωματείο, ο Ανδρέας Λοβέρδος έδειξε διατεθειμένος να προχωρήσει τις παραπάνω ρυθμίσεις και με νομοθετική πρωτοβουλία πριν λήξει η θητεία της συγκυβέρνησης.

Χτες οι εργαζόμενοι έκαναν στάση εργασίας και είχαν συνάντηση με τη Διοίκηση του ΩΚΚ, η οποία αναδιπλώθηκε, χωρίς όμως και να αρνηθεί ότι σχεδιάζει μειώσεις προσωπικού και αποδοχών. Επίσης, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν συμμετοχή στην 24ωρη απεργία αύριο και κινητοποιήσεις την Πέμπτη και την Παρασκευή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ