Σάββατο 31 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Μπαράζ συλλήψεων Σέρβων

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.--

Σε νέα φάση έντασης φαίνεται πως εισέρχεται το Κοσσυφοπέδιο μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών των Κοσσοβάρων Αλβανών πως ετοιμάζει επιχειρησιακό σχέδιο για να ματαιώσει τη διοργάνωση των τάχα «παράνομων» σερβικών εκλογών της 6ης Μάη στο προτεκτοράτο, έχοντας βεβαίως τη σιωπηλή στήριξη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ και ΕΕ που το έχουν «αναγνωρίσει».

Το επιχειρησιακό σχέδιο των Κοσοβάρων Αλβανών αστυνομικών συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων τις αθρόες συλλήψεις Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου και των εκπροσώπων των λεγόμενων «παράλληλων σερβικών διοικητικών δομών» που θα συμμετάσχουν με οποιονδήποτε τρόπο στην εκλογική διαδικασία με το πρόσχημα πως αυτές είναι «παράνομες». Το μπαράζ συλλήψεων Σέρβων έχει ήδη ξεκινήσει με θύματα πάνω από δέκα Σέρβους κατοίκους της Κοσόβσκα Καμένιτσα, Κοσόβσκα Βίτινα και Γκνίλανε μόνο και μόνο γιατί βρέθηκε πάνω τους σερβικό εκλογικό υλικό... που κατά την κυβέρνηση της Πρίστινας συνιστά «απόδειξη ότι συμμετείχαν σε παράνομες ενέργειες αντίθετες με τη συνταγματική τάξη του Κοσόβου και όχι επειδή είναι μέρος μίας εθνικής κοινότητας»...

Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών των Κοσσοβάρων Αλβανών η οποιαδήποτε συμμετοχή Σέρβων στη διαδικασία των εκλογών της 6η Μάη χαρακτηρίζεται σαν... «επίθεση στη Δημοκρατία του Κοσόβου»!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ