Σάββατο 17 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνολική αμφισβήτηση του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης

Τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς επισκέφτηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο λαός, ξέροντας πια τι πρέπει να φοβηθεί, να ανακαλύψει τη δύναμή του. Να αμφισβητήσει τη συνολική στρατηγική του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και να βάλει πλώρη για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στους εργαζόμενους στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς, που πρώτοι αυτοί, στον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων, δέχθηκαν την επίθεση των τραπεζιτών για την ανατροπή των εργασιακών τους σχέσεων.

Η Αλ. Παπαρήγα, σχολιάζοντας ότι το τελευταίο διάστημα οι τράπεζες ήταν στο επίκεντρο της προσοχής για την ανταλλαγή ομολόγων, σημείωσε ότι το ΚΚΕ «διαχωρίζει τις συμφωνίες που γίνονται για τις τράπεζες, για τους επιχειρηματίες, από τις συνέπειες που έρχονται στη ζωή των εργαζομένων».

Σχολιάζοντας την άποψη πως το ΚΚΕ με όσα λέει τρομοκρατεί το λαό, η Αλ. Παπαρήγα τόνισε: «Ο λαός έτσι κι αλλιώς έχει να αντιμετωπίσει μια τρομοκρατία των επάνω που λέει ότι αν δεν σκύψετε το κεφάλι και δε γίνετε γυμνοσάλιαγκες "θα μας τιμωρήσουν", "δεν θα μας δώσουν τα πακέτα που έχουν αποφασίσει" και θα "χρεοκοπήσουμε και δεν θα έχουμε να φάμε", "θα ζούμε με δελτίο". Αυτό είναι τρομοκρατία. Αυτό που λέμε εμείς είναι η πρόβλεψη των αντικειμενικών εξελίξεων των οικονομικών και κατά συνέπεια και των πολιτικών. Εμείς ταυτόχρονα λέμε στο λαό: Πρέπει να κάνεις μια επιλογή. Και σήμερα η επιλογή είναι ή μαύρο ή άσπρο. Δεν υπάρχει ενδιάμεσος δρόμος.

Ο λαός ξέροντας τι πρέπει να φοβηθεί, να ανακαλύψει τη δύναμή του. Δεν έδωσε ο λαός αυτά που έπρεπε για να πει δεν έχουν αποτελεσματικότητα οι αγώνες. Ενα μέρος του λαού πάλεψε και το θέμα δεν είναι απλά να παλεύεις και αντί 5 να κάνεις 10 απεργίες. Πρέπει να αμφισβητηθεί η συνολική στρατηγική του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και να βάλει πλώρη ο λαός για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, της πολιτικής εξουσίας, ολόκληρης της εξουσίας. Γιατί η κυβέρνηση είναι το πολιτικό προσωπικό της εξουσίας, του κράτους, της ΕΕ και δεν είναι η εξουσία η ίδια».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ