Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 16 Μάρτη 2012 - αριθ. φύλλου: 11210

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Μαζικό το φοιτητικό συλλαλητήριο χτες στην Κρήτη

ΣΕΛ.  16
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Δυναμικές κινητοποιήσεις στα δημόσια νοσοκομεία

ΣΕΛ.  8

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΖΩΗ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ με την εγκατάσταση ένοπλων φρουρών στα πλοία

Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζήτησε το ΚΚΕ

Υπερψηφίστηκε από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. το επικίνδυνο νομοσχέδιο εγκατάστασης ενόπλων στα πλοία με πρόσχημα την αντιμετώπιση της πειρατείας ως αποτέλεσμα της πολιτικής που οξύνει το σύνολο των ναυτεργατικών προβλημάτων και εντάσσοντας την εμπορική ναυτιλία στο ΝΑΤΟ. Σήμερα ένας σημαντικός αριθμός πλοίων πηγαίνει στον Περσικό Κόλπο, μεταφέροντας ελικόπτερα ή άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό για τις ανάγκες των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Τεράστιοι κίνδυνοι για τις ζωές των ναυτεργατών προκύπτουν σε περίπτωση ανταλλαγής πυρών ανάμεσα σε πειρατές με τα υπερσύγχρονα όπλα τους - πολυβόλα μεγάλου διαμετρήματος που τρυπάνε λαμαρίνα πλοίου - και ένοπλους φρουρούς που είναι σε «γκαζάδικα», σε πετρελαιοφόρα δηλαδή, σε πλοία που μεταφέρουν βενζίνη ή άλλα παράγωγα, σε υγραεριοφόρα ή σε πλοία που μεταφέρουν χημικά φορτία που είναι εύφλεκτα και θα προκαλέσουν πυρκαγιά, έκρηξη, ανατίναξη, αλλά και σε περίπτωση ένοπλης αναμέτρησης πάνω στο πλοίο.


ΣΕΛ.  9

ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Εστειλαν μήνυμα κλιμάκωσης με τη χτεσινή απεργία

Με κλιμάκωση του αγώνα και αξιοποίηση κάθε μορφής πάλης έτσι ώστε να ακυρωθούν στην πράξη τα άγρια αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα, προχωρούν οι μεταλλεργάτες, μετά και τη χτεσινή απεργιακή τους κινητοποίηση στην Αττική.


ΣΕΛ.  3

Ο «πολύς» κ. Βενιζέλος

Με ψέματα, συκοφαντίες ενάντια στο ΚΚΕ και στο εργατικό κίνημα άρχισε την προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ, ο επίδοξος αρχηγός του Ε. Βενιζέλος, συνοδοιπόρος της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. Είναι ταξικά ομογάλακτοι. Μίλησε ξεδιάντροπα για «αριστερό τυχοδιωκτισμό, κόμματα που θέλουν να οδηγήσουν το λαό στην απελπισία, στη φτώχεια, στην εξαθλίωση για να τον κάνουν πιο ριζοσπαστικό, για να προκαλέσουν την αλλαγή του κοινωνικού συσχετισμού μέσα από την καταστροφή της κοινωνίας», εννοώντας το ΚΚΕ. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει, ελλείψει επιχειρημάτων στήριξης της πολιτικής τους που έχει χρεοκοπήσει και καταστρέψει την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, για να σωθεί το κεφάλαιο από την κρίση. Αλλά πάει πολύ οι καταστροφείς να εκστομίζουν, απονενοημένα, τα ψέματά τους ότι το ΚΚΕ θέλει την καταστροφή, επειδή αποκαλύπτει στο λαό την ταξική ουσία της πολιτικής τους και τους ζορίζει να την περάσουν και να χειραγωγήσουν τους εργαζόμενους, επειδή παλεύει για να έχουν δουλειά και μισθούς που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες των οικογενειών τους δείχνοντας το δρόμο φιλολαϊκής διεξόδου από την κρίση, καλώντας τους να αφαιρέσουν την ιδιοκτησία από τους καπιταλιστές, να κοινωνικοποιήσουν τα μονοπώλια, για να αναπτύσσεται η οικονομία σε όφελος του λαού. Το φόβο της ακαταμάχητης λαϊκής δύναμης έχουν. Ο λαός πρέπει να τιμωρήσει σκληρά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με την πάλη και την ψήφο του και για όσα βάρβαρα έκαναν εναντίον του και για τα χειρότερα που του φέρνουν, ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ.ΚΕΑΤ
Συγκέντρωση αλληλεγγύης χτες

ΣΕΛ.  15
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
Φάρμακο και Υγεία για όλο το λαό και δωρεάν

ΣΕΛ.  18
ΕΕΔΥΕ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Συγκέντρωση ενάντια στη ΝΑΤΟική αρμάδα

ΣΕΛ.  14
«ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ» ΤΗΣ ΕΕ
Εκθεση στα μέτρα των μονοπωλίων

ΣΕΛ.  7
ΠΑΣΥ
Την Κυριακή ο γιορτασμός του Κιλελέρ

ΣΕΛ.  20
ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΕΡΓΙΑ
Σε ακατάσχετο καλπασμό

ΣΕΛ.  32
ΠΑΣΕΒΕ
Πανελλαδική παρέμβαση για τα βιβλιάρια ασθενείας

ΣΕΛ.  21
ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
Καινούρια θηλιά στο λαιμό του λαού

ΣΕΛ.  14
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ισχυρό ΚΚΕ για να γίνει ο λαός το αντίπαλο δέος

Ζωντανή και ενδιαφέρουσα ήταν η συζήτηση που είχε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με τους εργαζόμενους της φαρμακοβιομηχανίας «Boehringer Ingelheim Ελλάς ΑΕ», όπου περιόδευσε την Τετάρτη.


ΣΕΛ.  10  -  12

Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ