Τρίτη 6 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
«Φάμπρικα» δικαστηρίων για να μην ψηφίζουν οι συμβασιούχοι

Σήμερα εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν ενάντια στο Σύλλογο Δημοτικών - Κοινοτικών Υπαλλήλων νομού Αττικής επειδή στις πρόσφατες εκλογές του σωματείου ψήφισαν και συμβασιούχοι

«

Φάμπρικα» δικαστηρίων προκειμένου να αποκλειστούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τη συμμετοχή τους στις εκλογές των σωματείων τους έχει στηθεί με τις «ευλογίες» και την προτροπή της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ. Σήμερα εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν ενάντια στο Σύλλογο Δημοτικών - Κοινοτικών Υπαλλήλων νομού Αττικής επειδή στις πρόσφατες εκλογές του σωματείου ψήφισαν και συμβασιούχοι εργαζόμενοι (σ.σ. συμμετείχαν συνολικά 340 εργαζόμενοι, από τους οποίους οι 132 ήταν συμβασιούχοι). Μάλιστα, στο κείμενο της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων οι «συνάδελφοί» τους προεξοφλούν την καταδίκη της διοίκησης γι αυτό το ...«ποινικό αδίκημα» και ζητούν από το δικαστήριο να απειληθεί η διοίκηση του σωματείου πως αν δε συμμορφωθεί με την απόφαση του δικαστηρίου θα επιβληθεί στον πρόεδρο και τον γραμματέα πρόστιμο ύψους 6.000 ευρώ και προσωπική κράτηση ενός έτους!

Πρόκειται για πρακτική που επιχειρεί να ποινικοποιήσει την ίδια τη συνδικαλιστική δράση, αφού ξεφεύγει από τα όρια της ιδεολογικής και πολιτικής αντιπαράθεσης και την τοποθετεί κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη του προστίμου και της φυλάκισης συνδικαλιστών. Να θυμίσουμε ότι πριν λίγο καιρό, η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ) έσυρε στα δικαστήρια τη διοίκηση του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο Κορυδαλλού για τον ίδιο λόγο, αλλά τελικά η αίτησή της απορρίφθηκε. «Τους παραδίνουμε στην κρίση του κάθε συναδέλφου για το ποια συμφέροντα εξυπηρετούν και ποίοι τρίβουν τα χέρια τους με αυτή την κατάσταση», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δημοτικών - Κοινοτικών Υπαλλήλων νομού Αττικής και καλεί σήμερα στις 11.30 π.μ. όλους τους εργαζόμενους έξω από το δικαστήριο (κτίριο 5). Γι' αυτό το λόγο έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 10.30 π.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Στο μεταξύ, χτες απορρίφθηκε η αίτηση - με εμπνευστή και πάλι την ΠΑΣΚΕ - για χορήγηση προσωρινής διαταγής ενάντια στο σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης, ώστε να απαγορεύεται η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος σε πάνω από 150 συμβασιούχους του Δήμου Ηλιούπολης. Ετσι, οι εκλογές του σωματείου θα διεξαχθούν σήμερα κανονικά με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων.

Στη Λάρισα

Με τη συνδρομή του δικαστικού αντιπροσώπου, ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ προχώρησαν σε αντεργατικό πραξικόπημα, προκειμένου ν' αποκλείσουν τους συμβασιούχους από τις εκλογές στο Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμων Νομού Λάρισας - συγκεκριμένα για αντιπροσώπους στην ΠΟΕ-ΟΤΑ και στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ - που ξεκίνησαν χτες και θα συνεχιστούν μέχρι και τις 8 Μάρτη.

Αμεση ήταν η αντίδραση της παράταξης ΔΑΣ - ΟΤΑ Ν. Λάρισας, που στηρίζει το ΠΑΜΕ, με την κατάθεση έντασης στην Εφορευτική, η οποία, όμως, απορρίφθηκε με την επίκληση από το δικαστικό αντιπρόσωπο διαφόρων αστήρικτων «νομικίστικων» επιχειρημάτων. Να σημειώσουμε ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση της Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων για συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία όλων, ανεξαρτήτως από σχέσεις εργασίας. Σε ανακοίνωση - καταγγελία που εξέδωσε η ΔΑΣ απαιτεί την άμεση ανάκληση της πραξικοπηματικής απόφασης και καλεί τους εργαζόμενους, με την ψήφο τους, να μην επιτρέψουν άλλο αυτή την κατρακύλα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ