Τρίτη 6 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Να απαντηθεί η πρόκληση

Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα έχουν κάθε συμφέρον να επιστρέψουν στη ΝΔ την πρόκληση ότι είναι και αυτοί υπεύθυνοι για τα βάσανα που σήμερα βιώνουν, σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης. Η επίθεση Σαμαρά στο ΚΚΕ, είναι πρώτ' απ' όλα επίθεση στο ίδιο το εργατικό λαϊκό κίνημα, που όλα τα προηγούμενα χρόνια έβαλε εμπόδια και καθυστέρησε ανατροπές υπέρ της πλουτοκρατίας, δυσκολεύοντας τα αστικά κόμματα, κύρια το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, να ολοκληρώσουν το ισοπεδωτικό τους έργο. Η ΝΔ, όπως και το ΠΑΣΟΚ, εχθρεύεται τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα και τους αγώνες για την υπεράσπισή τους. Για τη σημερινή κατάσταση μοναδική υπεύθυνη είναι η ενιαία πολιτική τους και το εκμεταλλευτικό σύστημα που υπερασπίζονται με τα άλλα κόμματα της ΕΕ.

Η επίθεση της ΝΔ στόχο έχει να ανακόψει - στο μέτρο του δυνατού - τις τάσεις ριζοσπαστικοποίησης που καταγράφονται πλατιά σε λαϊκές συνειδήσεις, που τώρα συνειδητοποιούν ή βλέπουν πιο καθαρά αυτό που πάντα τους έλεγε το ΚΚΕ. Οτι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφορές τους, είναι κόμματα της πλουτοκρατίας και ενιαία υπηρετούν τη στρατηγική της. Τρανή απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι συγκυβερνούν σε βάρος του λαού και ήδη ετοιμάζονται να συμπράξουν κυβερνητικά και μετά τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, για να διασφαλίσουν ότι θα εφαρμοστούν στο ακέραιο τα μέτρα εντός και εκτός μνημονίου. Αλλωστε, η ίδια η ΝΔ έχει διακηρύξει σε όλους τους τόνους ότι είτε αυτοδύναμη, είτε σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, αυτό που θα εφαρμόσει είναι η συμφωνία με την τρόικα, που είναι και δικό της πρόγραμμα.

Από αυτήν τη σκοπιά, η επίθεση της ΝΔ στο ΚΚΕ υπηρετεί συνολικά το αστικό σύστημα, αφού στόχο έχει να δημιουργήσει αναστολές, καχυποψία και αντιδραστικά αντανακλαστικά σε λαϊκούς ανθρώπους που απεγκλωβίζονται από τα αστικά κόμματα και αναζητούν διέξοδο έξω από την πολιτική τους ή σε αντιπαράθεση με αυτήν. Η ΝΔ ξέρει ότι στο μυαλό της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού έχει αποτυπωθεί σαν το κόμμα που σήκωσε υποκριτικά «αντιμνημονιακές» κορόνες, όσο το γενικό συμφέρον των αστών απαιτούσε ή ανέχονταν ακόμα το διακριτό δικομματικό ανταγωνισμό για τη διαχείριση της κρίσης.

Οταν τα πράγματα ζόρισαν, οι μάσκες έπεσαν. Η ΝΔ είχε ήδη ψηφίσει περισσότερα από τα 2/3 των νομοσχεδίων που έφερε το ΠΑΣΟΚ σαν κυβέρνηση, και τώρα μαζί ψηφίζουν το σύνολο των νόμων που καταδικάζουν το λαό στην εξαθλίωση. Η ΝΔ όχι μόνο δεν μπορεί να αποτελεί εναλλακτική λύση για το λαό, αλλά πρέπει να τσακιστεί πολιτικά όπως και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου και της ΕΕ. Οσο πιο αδύναμους τους καταστήσει ο λαός, τόσο περισσότερο θα μεγαλώσει το ρήγμα που ήδη έχει δημιουργήσει με την πάλη του, τόσο πιο δύσκολα θα μπορούν και μετά τις εκλογές να ελίσσονται σε βάρος του, να αποφασίζουν και να εφαρμόζουν βάρβαρα μέτρα. Ισχυρό ΚΚΕ, γερή οργάνωση και ταξικό κίνημα παντού, για να φοβηθούν, να χάσουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους, να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή τους.


Περικλής ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ