Παρασκευή 2 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδηλώσεις αντιστασιακών

-- Οι οργανώσεις Νέας Ιωνίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και το Παράρτημα Ν. Ιωνίας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, την Κυριακή 4 Μάρτη και ώρα 11 το πρωί, διοργανώνουν εκδήλωση τιμής για τους 22 κομμουνιστές - αντιστασιακούς ήρωες του Μπλόκου της Καλογρέζας, στο χώρο του Μνημείου των εκτελεσθέντων. Προσυγκέντρωση θα γίνει στις 10.15 πμ, στην πλατεία Αναπήρων στην Καλογρέζα.

-- Η Πανελλήνια Ενωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ), με τη συνδρομή της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Λαυρίου και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, διοργανώνει, στο Λαύριο, την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012, ώρα 11 το πρωί, ιστορική πολιτιστική εκδήλωση αφιερωμένη στους ήρωες αγωνιστές του Α' ΕΤΟ Μακρονήσου και σε όλους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν στο φοβερό κολαστήριο την περίοδο 1947-1952.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα γίνει, ώρα 11 πμ, μπροστά στο Μνημείο της «Μάνας του Αγωνιστή» και θα ακολουθήσει το β' μέρος της εκδήλωσης, ώρα 11.30 πμ, στο Παλαιό Μηχανουργείο. Η εκδήλωση περιλαμβάνει κατάθεση στεφάνων, ομιλία, χαιρετισμούς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Στο χώρο του Παλαιού Μηχανουργείου θα υπάρχει έκθεση εικαστικού και φωτογραφικού υλικού.

Πούλμαν της ΠΕΚΑΜ θα αναχωρήσουν, στις 9 το πρωί, από πλατεία Κάνιγκος. Για συμμετοχή: Μουσείο Μακρονήσου (Αγίων Ασωμάτων 31 στο Θησείο, τηλ: 210.3247.820).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ